-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Oficialu: JAV vyks dvejos „Formulės-1“ lenktynės

Šiandien buvo oficialiai patvirtinti planai nuo 2013 m. JAV rengti dvejas „Formulės-1“ lenktynes per metus. Antrosios varžybos vyks Naujojo Džersio gatvėmis, greta Niujorko Manhatano salos.
Jensonas Buttonas, „McLaren“
Jensonas Buttonas, „McLaren“ / „Scanpix“ nuotr.

Čempionato etapas, skelbiama, bus vadinamas Amerikos GP ir vyks birželio mėnesį, savaitę prieš arba po Kanados GP. Kitąmet planuojamos surengti lenktynės naujojoje Ostino trasoje toliau išlaikys JAV GP pavadinimą.

5,1 kilometro ilgio trasa bus sudaryta iš Vihokeno ir Vakarų Niujorko miestelių gatvių, didelė jos dalis drieksis Hadsono upės pakrante, kitapus kurios plyti Niujorko Manhatano salos dangoraižiai. Ne tik puikiais vaizdais fone, bet ir reljefu išsiskirsiantį žiedą suprojektavo etatinis „Formulės-1“ architektas Hermanas Tilke.

Lenktynių Naujajame Džersyje organizatorius – televizijos verslininkas Leo Hindery, pats ne tik nevengiantis lenktynininko duonos, bet ir aktyviai dalyvaujantis Demokratų partijos veikloje ir patariantis šalies prezidentui Barackui Obamai. Prie projekto prisidėjo ir šio dėdė Humpy Wheeleris, anksčiau buvęs vienu NASCAR serijos varžybų rengėjų.

Organizatoriai tikisi, kad Amerikos GP į Naująjį Džersį pritrauks 100 tūkstančių turistų. Trijų dienų bilietas į lenktynes, skelbiama, kainuos 360 JAV dolerių (apie 890 litų).

Šiemet JAV „Formulės-1“ čempionato tvarkaraštyje dar nefigūravo. Paskutinį kartą lenktynės šioje šalyje vyko 2007 m., kai varžybos buvo organizuojamas Indianapolio žiede.

Žemiau – preliminari trasos schema.

F-1 trasos Niudžersyje vizualizacija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius