Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialu: KTM komandos pagalba Baliui Bardauskui buvo teisėta

Kol Dakaro dalyviai varžėsi aštuntame greičio ruože, internete pradėjo sklisti informacija apie tai, kad B.Bardauskas gali būti pašalintas iš „vienišių“ klasės dėl to, jog jam padėjo KTM komandos atstovai. 15min/Gazas suskubo išsiaiškinti situaciją ir paaiškėjo, kad jokio kriminalo čia nėra. Tokia pagalba yra leidžiama.
Balio Bardauskio stabdžių remontas
Balio Bardauskio stabdžių remontas / Andriaus Jonaičio nuotr.

Daugiau Dakaro 2019 naujienų rasite paspaudę čia

Balys Bardauskas pasakojo, kad jam bevažiuojant iš San Chuan de Markonos bivako į greičio ruožo startą, keistus garsus skleisti ėmė motociklo galinis ratas. Iki starto dar buvo likę apie 10 kilometrų.

Sustojęs lietuvis pastebėjo, kad turi problemų su stabdžiais – sulūžo galinės stabdžių trinkelės.

VIDEO: Motociklininkas Balys Bardauskas po 8-ojo greičio ruožo finišo jau nebeturėjo jėgų kalbėtis su žurnalistais

„Kokia yra gyvenime sėkmė. Nuvažiuoji 220 kilometrų link starto ir kaladėlės baigiasi tame posūkyje, kur stovi KTM komandos mašina. Likimas. Be galinių kaladėlių čia visi važiuoja. Esmė yra priekis. Bet nervinė įtampa, kai tu žinai, kad pas tave nėra galinių stabdžių. Nejauku“, – sakė Balys Bardauskas, kuriam gedimą pašalinti padėjo KTM komandos vyrai.

Sportininkas jau spėjo išgirsti internete plinatančias replikas dėl KTM pagalbos jam, bet šiems veiksmams Balys Bardauskas pateikė paaiškinimą.

„Nuėjau pas vyriausią teisėją. Vyriausias teisėjas filmavo įrašą. Pervažiavimo (pranc. liaison) zonoje, sportininkas, išvažiavęs iš bivako į startą, turi ribotą laiko limitą. Jeigu jis ten gali gauti pagalbą, pagalba yra leistina. Trasoje negali gauti pagalbos ir bivake negali gauti pagalbos. Liaison zonoje, kur yra laiko limitas, gali pasikrapštyti“, – kiek pyktelėjęs dėl pasirodžiusios informacijos sakė Balys Bardauskas.

VIDEO: Balys Bardauskas apie motociklo remontą su KTM komandos pagalba

Balio Bardausko žodžius patvirtino ir organizatorių atstovas Mathieu Marchand, kuris yra atsakingas už „Original by Motul“ dalyvius. Jis patikino, kad taisyklės pervažiavime pagalbos iš šalies nedraudžia.

„Tarp bivako ir greičio ruožo „Original by Motul“ dalyviai, jei jie turi problemų toje atkarpoje, gali gauti pagalbą. Čia nėra kažkokių specifinių taisyklių“, – kalbėjo Dakaro organizatorių komandos narys.

VIDEO: Organizatoriaus komentaras dėl B.Bardausko motociklo remonto

Po aštuonių etapų Balys Bardauskas klasifikuojamas 77-oje bendrosios įskaitos vietoje. „Original by Motul“ įskaitoje jis užima 16-ą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius