-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Oficialu: Robertas Kubica nepradės 2012 m. sezono

Po sunkių traumų sveikstantis Robertas Kubica informavo „Renault“ komandą, kad 2012 m. „Formulės-1“ čempionato pradžioje dar nebus pasiruošęs sugrįžti į lenktynes.
Robertas Kubica
Robertas Kubica / „Scanpix“ nuotr.

„Nors kelias pastarąsias savaites labai labai sunkiai dirbau, priėjau išvadą, kad negaliu būti tikras dėl to, kad būsiu pasiruošęs 2012-ųjų sezonui. Paskambinau komandai ir informavau juos apie situaciją“, – taip lenkas cituojamas ekipos šiandien išplatintame pranešime spaudai.

„Tai buvo labai sunkiai priimtas sprendimas, tačiau kartu ir pats protingiausias. Suprantu, kad „Lotus Renault GP“ turi pasiruošti kitiems metams ir tolesnis terminų atidėliojimas nebūtų teisingas.“

„Kalbant apie mane, reabilitacija ir toliau vyksta labai gerai, o mane gydantys gydytojai ir toliau stebisi. Man tik reikia daugiau laiko, nes prieš imdamasis vairavimo noriu būti visiškai pasiruošęs“, – pažymėjo sportininkas.

„Pabaigai, aš apgailestauju neteikęs daugiau informacijos ir nebendravęs su žiniasklaida. Noriu padėkoti savo draugams žurnalistams, kurie suprato, kad tai buvo geriausias kelias man išverti sunkiausią gyvenimo periodą.“

Visi komandoje, be abejo, šiandien yra labai nusivylę

„Renault“ komandos, kuri kitais metais jau bus žinoma „Lotus“ vardu, vadovas Ericas Boullier neslėpė apmaudo dėl tokios naujienos, tačiau kartu lenktynininkui linkėjo sėkmės.

„Visi komandoje, be abejo, šiandien yra labai nusivylę. Visi vylėmės, kad Robertas galės vairuoti (pirmosiose kito sezono lenktynėse – red. past.) Australijoje“, – pripažino prancūzas.

„Nepaisant to, jis priėmė labai brandų sprendimą, atsižvelgdamas į „Lotus Renault GP“ interesus. Kaip komanda ir kaip šeima, jį ir toliau visiškai palaikome ir padėsime jam, kuo galėsime. Jo laukia (pasiruošimo sugrįžimui) programa, sudaryta iš bandymų treniruoklyje ir laiko trasoje F-1 bolidu.“

„Tuo tarpu, mes pradėsime kalbas su keliais lenktynininkais, kad kuo greičiau sudarytume savo sudėtį kitų metų sezonui“, – teigė ekipos vadovas.

„Robertas viską darys žingsnis po žingsnio ir sugrįš į bolidą tuomet, kai jaus, kad tam jau tinkamas metas. Visų 520 komandos darbuotojų vardu norėčiau palinkėti jam greitai atsigauti.“
Komandos pranešime spaudai priduriama, kad R. Kubica 2012 m. liks „Renault“ ekipos nariu ir, atstovaujamas savo vadybininkų, jau derasi dėl sutarties pratęsimo ilgesniam laikotarpiui.

Primename, kad lenkas po vasarį ralio lenktynėse patirtos avarijos vos išsaugojo plaštaką, o dėl patirtų traumų praleido visą šių metų sezoną.

Realiausiu kandidatu pradėti 2012 m. sezoną „Renault“ gretose vietoje R. Kubicos dabar yra laikomas šių metų GP2 čempionas Romainas Grosjeanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius