-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Omnitel 1000 km lenktynės“: tyla prieš audrą

Trečiadienį Palangos stadione išsirikiavo visos 53 komandos, rytoj pradėsiančios jubiliejinių, dešimtą kartą paeiliui čia rengiamų „Omnitel 1000 km lenktynių“ sportines batalijas.
„Omnitel 1000 km lenktynės“
„Omnitel 1000 km lenktynės“ / Organizatorių nuotr.

14 val. pradėjo darbą ir varžybų techninė komisija, kurios užduotis – dar kartą nuodugniai patikrinti ar visų komandų bolidai atitinka varžybų reglamente numatytus reikalavimus, teigiama panešime spaudai.

„Didelių problemų neturėtų būti, nes dar gerokai prieš lenktynes, rengdami savo techniką varžyboms, komandų vadovai ne sykį konsultavosi su technikos ekspertais, - sako šių varžybų vadovas Gražvydas Smetonis. – Kita vertus, daugelis ekipų irgi jau ne kartą yra dalyvavę Palangoje vykstančiose lenktynėse, todėl joms technikos parengimo klausimai ir visos subtilybės – ne naujiena.“

Organizatorių nuotr./„Omnitel 1000 km lenktynės“
Organizatorių nuotr./„Omnitel 1000 km lenktynės“

Pasak G. Smetonio techninė komisija didžiausią dėmesį kreips į saugos reikalavimus. Bus nuodugniai tikrinami ne tik automobiliai, bet ir lenktynininkų apranga, papildoma įranga kuro atsargų papildymui. Tai itin aktualu komandoms, kurių sportininkai vairuos „Ferrari“ ir „Ginetta“ automobilius, nes jiems reikalinga kiek kitokia kuro papildymo įranga. Tačiau ir ji turi atitikti bendrus parametrus – per vienodą laiką į automobilių bakus turi patekti tiek pat degalų, kaip ir į kitas mašinas, kad niekas negalėtų įgyti pranašumo sustojimų metu.

Saugos ir kiti aspektai dar kartą bus gvildenami ir šiandien vakare šalia trasos įsikūrusiame lenktynių klube vyksiančiame visų komandų brifinge.

Varžybų vadovas pasidžiaugė, kad prie starto linijos išsirikiuos 53, o ne 52, kaip buvo skelbta anksčiau, automobiliai. Mat paskutinė paraiška lenktynes rengiantį „Promo Sportą“ pasiekė tik vakar.

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) Taryba dar anksčiau savo sprendimu buvo leidusi lenktynėse dalyvauti iki 54 komandų. Tai gera žinia visiems, nes po kvalifikacijos niekam neteks sudėti ginklų.

Kol dirba varžybų techninė komisija, lenktynių koloritą įgauna ir centrinė kurorto Vytauto gatvė, kurioje rytoj 13.15 val. ramybę sudrums pirmosios gausioje „Omnitel 1000 km lenktynių“ programoje esančios „Battery Super Sprint“ lenktynės.

Palangos gyventojai ir kurorto svečiai jau nuo 10.30 val. turės galimybę stebėti spalvingą visų lenktynėse dalyvaujančių komandų paradą, iš trasos nusidrieksiantį į Vytauto gatvę, pabendrauti su sportininkais ir komandų vadovais, treneriais. Vytauto gatvėje vyks ir pretendenčių į Miss „Omnitel 1000 km lenktynės“ prisistatymas bei rinkimai, koncertai ir spalvingi šou.

13.00 val. bus pristatytas lenktynių himnas ir oficialiai atidarytos dešimtosios, Lietuvos 1000-mečio „Omnitel 1000 km. lenktynės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius