-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operatoriai užfiksavo, kaip Benediktas Vanagas po avarijos išspiria automobilio stiklą

Po incidento su karve pirmadienį Dakaro greičio ruože Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas finišą pasiekė be priekinio automobilio stiklo. Tai, kaip vyrams teko jį išstumti kojomis, sulaukė ir ralio organizatorių operatorių dėmesio.
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis / Tomo Markelevičiaus/15min.lt nuotr.

Pirmasis greičio ruožas ir pirmoji avarija. Toks buvo pirmadienis B.Vanagui ir S.Rozwadowskiui, kurie finišą pasiekė stipriai apgadinta „Toyota Hilux“ ir be priekinio stiklo.

„Visų pirma karvės. Jų buvo 3... Pirmos dvi nesukėlė didelių rūpesčių, teko pristabdyti ir apvažiuoti. Trečioji gi išniro dulkėse prieš pat „Toyota“. Greitis tuo metu galėjo būti apie 150 km/val. Myliu gyvūnus. Instinktyviai nusukau į šoną“, – pirmadienio vakarą sakė į bivaką grįžęs B.Vanagas. 

Incidento rezultatas – prarasta apie 40 minučių laiko, 65 vieta, o mechanikams teks pakeisti daug kairės automobilio pusės detalių. 

„Istorija su gyvuliu turėjo savo pasekmių. Dužo ir priekinis stiklas. Pradžioj važiavome su suaižėjusiu, buvo sunku matyti, bet šiek tiek orientavausi. Tačiau, kai įvažiavome į purvo sekciją, supratau, kad teks stoti ir lupti stiklą lauk, nes įdubusio stiklo valytuvai nebevalė. Teko paaukoti dar keletą minučių. Žiūrovams, tarp jų ir organizatorių TV komandai buvo atrakcija stebėti, kaip kojomis išimamas priekinis „Toyota Hilux“ stiklas“, – pasakojo B.Vanagas.

Vis dėlto ši istorija – jau praeitis. Antradienį ekipažui sekėsi kur kas geriau, B.Vanagas ir S.Rozwadowskis bendroje automobilių įskaitoje užima 49 vietą.

Kiti lietuviai yra kiek aukščiau: Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas 41-i, o Antanas Juknevičius ir Mindaugas Slapšys – 43-i.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius