Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabaltijo šoninio slydimo profesionalai santykius aiškinsis „UpHill Pro“ trasoje

Rygoje prasidėjęs „Autoplius“ Lietuvos šoninio slydimo čempionatas jau gegužės 30-ąją pasieks Kačerginės „Nemuno žiedą“ – čia susitiks ne tik stipriausi Lietuvos, bet ir kitų pabaltijo šalių sportininkai.
Timas Simniška jau pradėjo treniruotes – šiemet taktinių klaidų bus vengiama
Timas Simniška jau pradėjo treniruotes – šiemet taktinių klaidų bus vengiama / Organizatorių nuotr.

„PRO“ lygos antrojo etapo pilotų laukia netik pakankamai sudėtinga, į kalną vedanti trasa, bet ir užsienio svečių rikiuotė – pirmam Lietuvos čempionato etapui įvykus Rygoje, antram tiek lietuviai, tiek latviai rinksis Kačerginėje, organizatoriai tikisi sulaukti ir svečių iš Estijos. 

„Ši trasos konfigūracija yra pakankamai smagi ir, be abejo, apgaulinga – netinkamai įvertintas priešininkas, blogai parinktos padangos ir tau belieka tik žiūrėti kaip priekyje įsibėgėjęs oponentas jau slysta šonu, kol tu dar bandai rasti pakankamai sukibimo įsibėgėjimui“, – pasakoja vienas iš etapo favoritų Timas Simniška.

Organizatorių nuotr./Pergalė pirmame etape Andriui Čibirkai leis užtikrintai kovoti dėl dar vieno čempiono titulo
Organizatorių nuotr./Pergalė pirmame etape Andriui Čibirkai leis užtikrintai kovoti dėl dar vieno čempiono titulo

Būtent tokios taktinės klaidos dėka, Timas 2014-aisias papildė žiūrovų gretas po netinkamai įvertinto „Republic-NP Team“ bolido greičio ir įsibėgėjimo starto zonoje, tačiau šiemet komanda pažadėjo padaryti išvadas ir klaidų nekartoti – užimta antra vieta Rygoje diktuoja, jog tai ne tik kalbos.

Be Timo, Kačerginės „Nemuno žiede“ žiūrovai galės išvysti visą Lietuvos ir Latvijos drifto elitą ir įvertinti per žiemą komandų garažuose įvykusį progresą. Tinkamu pasistūmėjimu technine prasme džiuginti galės „Mantingos“ komandos atstovas Mantas Kulvinskas. Prieš metus Mantui pavyko užlipti ant aukščiausio „UpHill Pro“ podiumo laiptelio ir norėdamas tęsti gerą praktiką, Mantas nesnaudė ir savo raudonai baltą „BMW“ per žiemą papildė kumšteline pavarų dėže.

Organizatorių nuotr./Mantas Kulvinskas žada išlaikyti stipriausio važiuojant į kalną poziciją
Organizatorių nuotr./Mantas Kulvinskas žada išlaikyti stipriausio važiuojant į kalną poziciją

Šis transmisijos elementas leis Mantui pamiršti pavarų dėžės problemas, neleidusias išnaudoti viso „Mantingos“ bolido variklio generuojamo potencialo. Tiesa, iki šanso pasitreniruoti trasoje komandai dar teks paplušėti – „Autoplius Fast Lap“ metu Antano Vėbros valdomas „BMW“ neišvengė incidento ir iš trasos iškeliavo be visos keleivio pusės priekinės važiuoklės – dar trasoje pakalbintas Mantas teigė, jog tai tik keletos valandų darbo klausimas, tačiau norėdami surinkti užtikrintai paruoštą automobilį, komanda planuoja nuodugnią jo patikrą.

Gegužės 30-osios etapas Lietuvos šoninio slydimo istorijoje taip pat atvers jau kiek apdulkėjusį puslapį – po kone penkmečio pertraukos, mūsų šalyje vėl vyks ir „braliukų“ čempionato įskaita.

Organizatorių nuotr./Užsienio desantas pasižymi itin stipria technine baze
Organizatorių nuotr./Užsienio desantas pasižymi itin stipria technine baze

Žvelgiant į pirmojo etapo rezultatų suvestinę, galima tikėtis labai stipraus Latvijos desanto išpuolio. Janis Eglite, Ingus Jekabsons, Vents Pečeks – tai tik keletas iš daugiau nei tuzino Kačerginėje pasirodyti planuojančių užsienio sportininkų. Visus šiuo vardus vieninjantis aspektas – itin stipri techninė bazė.

„Latvijoje yra dvi žinomos dvi sporto šakos – ledo ritulys ir driftas. Sportininkų jie turi daug, jie sulaukia atitinkamo rėmėjų dėmesio, tad ir automobilių paruošimas atitinkamas: 600 ar 700 arklio galių ten ne stebuklas, o standartas“, – pasakoja vienas iš „UpHill Pro“ teisėjų Mantas Kuzmarskis.

Anot jo, norint tinkamai susirungti į kalną kylančioje trasoje, jėgos po pedalu tikrai prireiks, tačiau tai toli gražu nebus lemiamas varžymosi aspektas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius