Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakeliui į Dakarą lažybos lėktuve dėl to, kur iškeliavo Benedikto Vanago komanda

Vilnius-Stambulas-San Paulas-Lima: tokiu maršrutu keliaujanti dalis „General Financing team Pitlane“ komandos pirmąją stotelę Turkijoje pasiekė pasikrovusi netikėtų įspūdžių bei emocijų.
Dalis Benedikto Vanago komandos jau išskrido į Pietų Ameriką
Dalis Benedikto Vanago komandos jau išskrido į Pietų Ameriką / Edgaro Buiko nuotr.

Vyčiais papuoštos juodai baltos komandos aprangos patraukė daugelio keleivių dėmesį, o jų šeimininkai sulaukė klausimų apie Dakarą bei linkėjimų naujus metus pradėti pergalingai.

„Sakykite, prašau, ar jūs – į Dakarą? – priėjusi prie vieno iš komandos narių lėktuve pasiteiravo pusamžė moteris, o vos tik išgirdusi teigiamą atsakymą, akimirksniu nuščiuvo ir su plačia šypsena pažvelgė į savo sutuoktinį. – Aš gi tau sakiau! Ačiū, vyrai – laimėjau lažybas. Taigi, iškart pažinau pagal užrašus ant drabužių.“

Toks bendrakeleivės susidomėjimas padrąsino ir kitus netoliese sėdinčius tautiečius pratęsti pokalbį apie artėjantį jubiliejinį, 40-tąjį ralio maratoną „Dakar 2018“. Bemaž labiausiai juos domino, kodėl lėktuvo salone nematyti Benedikto Vanago.

Sužinoję, kad likusi komandos dalis su B. Vanagu ir jo šturmanu iš Lenkijos Sebastianu Rozwadowskiu į Pietų Ameriką išvyks sausio 2-ąją, lietuvaičiai linkėjo sėkmės ir žadėjo sekti rezultatus bei palaikyti Vyčio simbolį garsinantį ekipažą ir visus Lietuvos atstovus.

Oficiali statistika patvirtina, kad Dakaro metu šiomis ištvermės lenktynėmis domisi bemaž 70 proc. lietuvių. Tai reiškia, kad sausio mėnesiais sudėtingiausias pasaulyje ralio maratonas mūsų šalyje populiarumu gerokai pranoksta bet kokias kitas sporto šakas.

Peru, Bolivijos ir Argentinos teritorijomis nusidriekusio šiųmečio Dakaro ralio dalyviai sausio 6-20 dienomis iš viso turės įveikti beveik 9 tūkst. kilometrų. Pusę iš jų sudarys 14 greičio ruožų.

Po trumpos stotelės Stambule „General Financing team Pitlane“ komandos nariai tęsia kelionę Pietų Amerikos link. Pirmadienį jų laukia transatlantinis skrydis iki didžiausio Brazilijos miesto San Paulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius