Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje prasidėjo Lietuvos 1000-mečio dešimtosios „Omnitel“ 1000 km lenktynės (nuotraukos)

Nuo pat ketvirtadienio ryto didžiausiu kurortinės Palangos traukos objektu tapo ne Baltijos paplūdimiai, o centrinė miesto Vytauto gatvė, kur ėmė šurmuliuoti „Promo Sporto“ rengiamų jubiliejinių, jau dešimtųjų „Omnitel“ 1000 km lenktynių“ karavanas.
Nuo pat ketvirtadienio ryto didžiausiu Palangos traukos objektu tapo centrinė miesto gatvė, kur ėmė šurmuliuoti jau dešimtųjų „Omnitel“ 1000 km lenktynių karavanas.
Nuo pat ketvirtadienio ryto didžiausiu Palangos traukos objektu tapo centrinė miesto gatvė, kur ėmė šurmuliuoti jau dešimtųjų „Omnitel“ 1000 km lenktynių karavanas. / Valdo Jaručio ir Andriaus Milerio nuotr.

Miesto gyventojai ir svečiai susidomėję stebėjo spalvingą visų lenktynėse dalyvaujančių 52 komandų paradą, kurio kolona iš varžybų trasos nusidriekė į Vytauto gatvę, entuziastingai bendravo su čia stabtelėjusiais sportininkais ir komandų vadovais, teigiama pranešime spaudai.

Daugelio dėmesį patraukė ir galingi sportiniai automobiliai, specialiai parengti šioms maratoninėms lenktynėms. Kai kurie jų – dar neregėti Lietuvoje ir debiutuojantys tik šiose varžybose. Žinoma, ir kaip visada spalvingi pretendenčių į Mis „Omnitel 1000 km lenktynės“ prisistatymai bei rinkimai, koncertai ir įvairūs šou.

Šiemet lenktynes pradėsiančių 52 komandų sudėtyje – 161 sportininkas iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Belgijos, Didžiosios Britanijos ir net Jungtinių Arabų Emyratų.

Šiai tolimai, egzotiškai šaliai atstovaujantis Karim Al Azhari su gerai žinomais Lietuvos sportininkais Robertu Kupčiku, Dariumi Vilimu ir Žilvinu Juršiu vairuos „Autochemija-Elite“ ekipažo 72 numeriu pažymėtą „Nissan 350Z“ automobilį.

Ne tik Jungtiniuose Arabų Emyratuose gerai žinomo lenktynininko pasiekimai išties įspūdingi. Karim Al Azhari  – šios šalies kėbulinių automobilių bei Radical serijos čempionas, „Dubai 24h“ ilgų nuotolių lenktynėse laimėjęs antrąją vietą, ištvermės ralio „Transsiberia Rally“ dalyvis. Pirmą kartą į Lietuvą atvykęs svečias iš Dubajaus – ne tik profesionalus lenktynininkas, bet ir automobilių sporto instruktorius „Dubai Autodrome“ komplekse.

Belieka tikėtis, kad ir jo ekipos partneriai lietuviai meistriškumu ir kovos azartu nenusileis garsiam svečiui iš tolimiausios šalies, kurių atstovai atvyko į lenktynes.

Lenktynininkų parade dėmesio nestokojo ir gyva Lietuvos automobilių sporto legenda Stasys Brundza, aktyviai nebedalyvaujantis didžiajame sporte, tačiau niekaip negalintis atsispirti magiškai „Omnitel 1000 km. lenktynių“ traukai.

„Šiose lenktynėse dalyvausiu tol, kol varžybų organizatoriai neįteiks man specialaus prizo kaip vyriausiajam lenktynių dalyviui“, – spinduliuodamas gerą nuotaiką sakė 60-metį jau perkopęs S. Brundza, apsilankęs varžybų spaudos centre.

Sporto veteranas atstovauja antrajai „Snoras Client Team“ ekipai ir kartu su ukrainiečiais Dmytro Rybaku bei Oleksanderiu Beliajevu vairuos parade didelio žiūrovų dėmesio susilaukusį „Ferrari 430“.

Nuo pat ketvirtadienio ryto didžiausiu kurortinės Palangos traukos objektu tapo ne Baltijos paplūdimiai, o centrinė miesto Vytauto gatvė.

Paklaustas apie maratoninių varžybų planus, S. Brundza buvo kuklus.

„Nekeliame tikslo nugalėti, tačiau pirmajame penketuke sieksime būti. Manau, tai neviršija mūsų galimybių, nes ir pernai vairavome tą patį automobilį toje pačioje trasoje, tad netikėtų siurprizų nesitikime“, - prognozavo S. Brundza.

Tikra priešingybė tituluotajam sportininkui – 2005 metais čia vykusių lenktynių laimėtojas Egidijus Dapšas, kuris neslėpė ambicijų kartu su broliais Nemunu ir Nerijumi Dagiliais, kurie startuos su 400 AG pajėgumą išvystančia ir 420 Nm sukimo momentą turinčia „Porsche 997 GT3“.

Ne kuklesnius planus puoselėja ir „Porsche 911 GT3 Cup“ vairuosiantys daugkartinis Lenkijos čempionas Maciejus Marcinkiewiczius bei jam talkinsiantis talkinsiantis Pawelas Potockis. Ko gi kito, jei ne pakartoti pernykštį triumfą tikisi ir pernykščiai šių lenktynių nugalėtojai Aleksejus Vasiljevas bei Jonas Gelžinis ir šįkart jiems padėsiantis Ilja Burenko, kurie irgi vairuos „Ferrari F430“.

Todėl prognozuojama atkakli, nekompromisinė kova, tapsianti tikra dovana žiūrovams. Žinoma, ne visi dalyviai vien dėl technikos galingumo ir išvystomų greičių gali pretenduoti pirmi kirsti 1000 km maratono finišo liniją. Todėl laukiama itin aštrios aštrios kovos atskirose automobilių klasėse.

Jau ne pirmi metai spalvingame lenktynininkų parade Palangos Vytauto gatvėje dalyvauja ir du gerai žinomi automobilizmo tematiką gvildenantys žurnalistai Renaldas Gabartas ir Valdas Juozas Vilūnas, plunksną „Omnitel 1000 km. lenktynių” dienomis iškeitę į sportinius kombinezonus.

„Nė vieno straipsnio negalima parašyti neįdėjus dalelės meilės, o mūsų „Ekstremvita” ekipos „Peugeot 206 GTI” šioms varžyboms rengtas su didžiule meile, todėl tikimės, kad šis jausmas nebus vienpusis”, – sakė „Kauno dienos” žurnalistas ir lenktynininkas R. Gabartas, kartu su jau minėtu V.J.Vilūnu, Adolfu Darginavičiumi ir Algiu Basijoku žadantys užkurti tikrą pirtį A2000 klasės varžovams.

Besibaigiant spalvingam paradui, patraukusiam ir jauno, ir jau pagyvenusio dėmesį, lenktynes rengiančio „Promo Sportas” direktorius Darius Jonušis kartu su Palangos miesto ir Kretingos rajono merais Vytautu Stalmoku ir Juozu Mažeika varžybų dalyvius ir rėmėjus pakvietė atidaryti dešimtąsias „Omnitel“ 1000 km lenktynes.

„Šiandien visiems mums nepaprasta šventė. Jau dešimtus metus paeiliui vidurvasarį renkamės į mūsų kurortinę Palangą, kelioms dienoms svetingai priglaudžiančią lenktynininkus ir visą varžybas aptarnaujantį personalą. Todėl nieko geresnio jums, mieli sportininkai, rėmėjai ir visi neabejingi šiam renginiui negaliu palinkėti, kaip susitikti čia dar po dešimties ar penkiasdešimties metų”, - kalbėjo D.Jonušis.

Nuskambėjus oficialiam lenktynių himnui, aidint Palangos pučiamųjų orkestro dūdoms prasidėjo pirmosios itin gausioje „Omnitel“ 1000 km lenktynių programoje esančios „Battery Super Sprint“ lenktynės.

Trumpas, tačiau itin aštraus siužeto lenktynes su „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ laimėjo SK „Autus“ komanda, „Battery Super Sprint“ trasoje sugaišusi tik 4,69 sek. ir pakartojusi pernykštį triumfą tokiose pat lenktynėse.

Antrąją vietą su „Mitsubishi Colt” užėmė „BBK Racing”, sugaišusi 4,73 sek., o trečioji prizinė vieta atiteko „Auto ABC-SGR” ekipai, vairavusiai „Lada 2105 VFTS” automobilį ir nuotolį įveikusiai per 4,84 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius