-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje nugriaudėjo Lietuvos motokroso čempionato trečiasis etapas

Panevėžyje karštąjį savaitgalį įvyko trečiasis Lietuvos motokroso čempionato etapas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr.

Šeštadienį trasoje pirmieji pasirodė „Quad Open“ klasės dalyviai. Kvalifikacijoje nieko nenustebino Mariaus Stasiškio pergalė, tačiau M.Stasiškiui ir vėl nepasisekė nugalėti Panevėžyje. Pirmajame važiavime po kovos su Ralfu Reinfieldsu važiavimo pabaigoje nugalėjo M.Stasiškis, tačiau antrajame jis krito ir finišavo tik penktas. M.Stasiškis bendrojoje etapo įskaitoje užėmė antrąją vietą.

Nugalėtoju tapo varžovų klaidomis puikiai pasinaudojęs Imantas Tamuliūnas, kuris pirmajame važiavime buvo antras, o antrajame – pirmas. Trečiąją vietą užėmė Domantas Vaznys, kuris atlaikė Renato Jagorovo spaudimą. Po trijų etapų čempionate pirmauja Marius Stasiškis ir Imantas Tamuliūnas, kurie turi po lygiai taškų.

„65cc“ klasėje tradiciškai startavo daugiau užsieniečių nei lietuvių. Geriausias šeštadienį buvo Kristians Freimanis (1-1), antrąją vietą užėmė Patriks Uzuls (2-2), trečiąją – Artiom Sazanavets (3-3). „Steel mustang“ komandos atstovas Erlandas Mackonis liko 9-as.

n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka
n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka

„750 s/p“ klasėje vyko gan įdomi kova. Bendrojoje įskaitoje nugalėjo Mantas ir Rytis Kišūnai. Kišūnų ekipažas nugalėjo pirmajame važiavime, o antrajame buvo ketvirti. Antrąją vietą užėmė Nerijus ir Arvydas Davidoniai (3-2), treti – latviai Janis ir Peteris Jegorovs (4-3). Čempionate pirmauja Mantas ir Rytis Kišūnai.

Veteranų klasėje geriausias šįkart buvo Dinas Pozniakas. Dinas pirmajame važiavime buvo antras, o antrajame nugalėjo ir tai leido jam užsitikrinti pergalę bendrojoje įskaitoje. Antrąją vietą užėmė Saulius Stankus (2-1), trečiąją – Janbergs Intars. Po trijų etapų čempionate pirmauja Saulius Stankus.

„MX2“ klasėje rimtesnių konkurentų šeštadienį nesulaukė Arminas Jasikonis, kuris kvalifikacijoje už  Kristersą Drevinskį trumpoje Panevėžio trasoje buvo greitesnis net 3 sekundėmis.  A.Jasikonis neturėjo vargo nei pirmajame nei antrajame važiavime. Pirmajame važiavime Jasikonis ratu neaplenkė tik penkių, o antrajame – tik keturių sportininkų.

n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka
n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka

Antrają vietą „MX-2“ klasėje užėmė Kristersas Drevinskis (2-2), trečiąją – Andis Valts (4-3).  Namų trasoje sąlyginai gerai sekėsi Evaldui Šukiui, jis pirmame važiavime liko trečias, o antrąjį pradėjo antroje pozicijoje, tačiau buvo diskvalifikuotas.

Kartu startavusioje „125cc“ klasėje nugalėjo po traumos atsigaunantis Dovydas Karka (1-1), antras buvo Domantas Jazdauskas (3-2), trečias – Elgars Jonass (2-3). Šioje klasėje startavo Nojus Gasiūnas ir Arnas Milevičius. Startas ypač nepasisekė Nojui Gasiūnui, kuris tramplyne, kuriame krito ir M.Stasiškis, nesėkmingai leidosi ir susižalojo riešą. „MX2 M“ klasėje nugalėjo Vladimiras Anufirevas, antras buvo Brendons Bunka, trečias – Tomas Šerksnas.

Šįkart į Lietuvos motokroso čempionatą nepatingėjo atvažiuoti ir labai pajėgūs latviai Augusts Justs ir Davis Livs, todėl jau prieš varžybas buvo aišku, kad Arminui Jasikoniui visiškai dominuoti lengva tikrai nebus. Kvalifikacijoje greičiausias buvo Arminas, tačiau Augusts Justs atsiliko vos 0,6 sek. Davis Livs ir Nerijus Rukštela vos po 1,4 sek. Visi iš šių sportininkų, laimėję startą, galėjo pateikti siurprizą. Taip ir įvyko, nes pirmajame važiavime startą laimėjo Nerijus Rukštela ir iš karto šovė į priekį.

n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka
n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka

Po kelių ratų atrodė, kad Nerijus net buvo susikrovęs šiokią tokią persvarą, tačiau turbūt neapskaičiavo savo jėgų ir šeštajame rate  į priekį praleido tiek Davį Livsą, tiek ir Arminą Jasikonį. Vos įsiveržęs į priekį A.Jasikonis nieko nelaukė ir susikrovė nedidelį, tačiau saugų atstumą prieš varžovą bei laimėjo pirmąjį važiavimą. 

Antras pirmajame važiavime finišavo Davis Livsas, trečias Lauris Freibergs. Antrajame važiavime startą laimėjo Livsas, o A.Jasikonis pirmajame rate buvo vos penktas. Tačiau tai Armino nesustabdė. Jau pirmojo rato pabaigoje aplenkė Rukštelą, o po kelių ratų atėjo ir kitų varžovų eilė.

Išsiveržus į antrąją vietą Arminui nebuvo taip lengva, nes antrajame važiavime tikrai gerai atrodė Davis Livsas. Aštuntajame rate Arminas Jasikonis  įsiveržė į priekį ir neužleido pirmosios pozicijos iki važiavimo pabaigos. Nuo jo vos 2 sekundes atsiliko Davis Livsas. Taigi, trečiajame etape Panevėžyje triumfavo Arminas Jasikonis, antrąją vietą užėmė trečiąją Lauris Freibergs.

n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka
n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka

„Open M“ klasėje nugalėjo Vladimiras Anufirevas, antras buvo Aliaksandras Sazanavetsas, trečias – Egidijus Karaliūnas.

Pradedančiųjų klasėje, abiejuose važiavimuose nugalėjo Lukas Goštautas, du kartus antras buvo Alanas Šaulys, abiejuose važiavimuose trečias buvo Linas Žemaitis. Tarp moterų pergalę iškovojo Anna Stecjuka, antra buvo Anastasija Usakova.

Jauniausioje 50cc klasėje ir vėl užsieniečių buvo daugiau nei lietuvių. Šioje klasėje triumfavo Roberts Lusis (1-2), antrąją vietą užėmė Karlis Reisulis, trečiąją Janis Kubulins.
85cc klasėje labai trūko šeštadienį rankos traumą patyrusio Nojaus Gasiūno.

n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka
n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka

Šią klasę šįkart labai pagyvino ukrainietis Dimytro Chernovas, kuris jau kvalifkacijoje parodė šiek tiek geresnį laiką už Arną Milevičių. Tačiau Arnas nusileisti tikrai neketino ir nugalėjo pirmajame važiavime. Tiesa, antrajame važiavime geriau sekėsi ukrainiečiui D.Chernovui, kuris dėl geresnio antrojo važiavimo ir nugalėjo bendrojoje įskaitoje. Antrąją vietą užėmė Arnas Milevičius, trečiąją – Artjoms Trofimovas.

„Quad Pradedančiųjų“ klasėje nugalėjo Nerijus Baltrušaitis, antras buvo Tomas Gibas, trečias – Dovydas Smulkstys. „Quad Moterų“ klasėje pirmąją vietą iškovojo Austėja Tamuliūnaitė, antra buvo Monta Dislere-Kirilko, trečia – Lina Stanevičiūtė.

n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka
n111rs.lt / Simono Raudeliūno nuotr./Varžybų akimirka

„Quad Veteranų“ gretose nugalėjo Arūnas Šukys, antrąją vietą užėmė Janis Kirilko, trečiąją Arturs Skuja. Komandinėje įskaitoje šįkart nugalėjo Plungės „Žemaitija“, antri buvo „Steel Mustang Racing“, treti – „MS Motorsports-Eurodita-Bikeparts RT“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius