-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnams patinka automobilių lenktynės, tačiau jos turi vykti legaliai

Šį savaitgalį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vyksta finalinės šio sezono „Autoplius.lt Fast Lap“ kovos. Pavasarį čia vykusiose pirmose sezono lenktynėse dalyviai išvydo policijos pareigūnus, kurie neabejingi lenktynėms. Šiandien Kačerginėje vėl svečiuojasi pareigūnai ir visuomenei neša svarbią žinią.
„Autoplius.lt Fast Lap 2017“ finalas „Nemuno žiede“
„Autoplius.lt Fast Lap 2017“ finalas „Nemuno žiede“ / Viliaus Vaserio nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos vyresnioji specialistė Marija Kazanovič teigia, kad pareigūnų susižavėjimas lenktynėmis prasidėjo po to kai, susipažino su „Autoplius Fast lap“ organizatoriais Giedriu Čenkumi ir Tomu Digaičiu. Pareigūnę jaunuoliai sužavėjo savo noru būti socialiai atsakingais lenktynių organizatoriais.

Viliaus Vaserio nuotr./Marija Kazanovič
Viliaus Vaserio nuotr./Marija Kazanovič

„Šios lenktynės yra nukreiptos į sąmoningo jauno vairuotojo ugdymą. Gegužės mėnesį vykusios lenktynės buvo nukreiptos į be nuobaudų važinėjančio jaunuolio skatinimą ir ugdymą, o šį kartą dėmesį kreipiame į visiškai blaivius vairuotojus.

Pagrindinė žinia, kurią nešame čia su kolegomis yra ta, kad adrenalinas, greitas važiavimas, vairavimo pramoga gali būti toleruojama tik lenktynių trasoje. Tie lenktynininkai, kurie išsikrauna lenktynių trasoje daro prielaidą, kad bus sąmoningi ir atsakingi viešuose keliuose“, – tikina LKPT pareigūnė Marija Kazanovič.

Tačiau ką daryti vairuotojams, kurie neturi galimybės išvažiuoti savais automobiliais į lenktynių trasą? Kaip išsikrauti ir keliuose važinėti tvarkingai jiems?

Marija Kazanovič teigia, kad policijos funkcija nėra organizuoti lenktynes visiems vairuotojams, tačiau primena, kad yra labai daug būdų pasimėgauti greitu važiavimu, adrenalinu prie vairo ten, kur saugu.

„Lietuvoje veikia ne viena ekstremalaus vairavimo mokykla, organizuojami kursai, entuziastai buriasi į komandas. Mes už atsakingą ir organizuotą įgūdžių lavinimą“, – teigia Marija Kazanovič.

„Pastebėjome, kad apskritai vis daugiau vairuotojų netoleruoja greičio viršijimo, neblaivaus vairavimo. Vis daugiau jaunų vairuotojų suvokia, kad pažeisti taisykles yra ne kieta. Daug smagiau būti švariam, nepažeidinėti kelių eismo taisyklių. Geriau atvykti į trasą ir įrodyti, kad iš tikrųjų esi profesionalus vairuotojas“, – augančiu visuomenės sąmoningumu džiaugiasi pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius