-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio ralio čempionate – rekordinis šuolis nuo tramplino (video)

Turkijoje vykusiame pasaulio ralio čempionato etape „WRC Rally of Turkey“ ukrainiečių Aleksandro Saliuko ir Aleksejaus Močanovo ekipažas iš „Mentos Ascania Racing“ komandos tapo dienos didvyriais, o vaizdo įrašas su jų šuoliu keliauja po visą pasaulį.
Turkijos ralyje netrūko įspūdingų vaizdų
Turkijos ralyje netrūko įspūdingų vaizdų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įveikdamas vieną įspūdingiausių trasos dalių, trampliną, A.Saliuko vairuojamas automobilis „Mitsubishi Lancer EVO IX“ iššoko į 4,5 metrų aukštį ir į tolį nuskriejo net 54 metrus. Tai – pasaulio ralio varžybų rekordas.

Žiūrovų ir televizijos operatorių džiaugsmui bei emocijoms nebuvo ribų, nors nusileisdami ant žemės patys ukrainiečiai nusikeikė. Šuolio įrašą Turkijoje demonstravo ne vieną ir ne penkis kartus.

Vietos žurnalistai ukrainiečius pakrikštijo „skraidančiomis žvaigždėmis“. Emocingi turkai šį trampliną net nori pavadinti A.Saliuko vardu ir pažymėti rekordinio nusileidimo vietą, kurią galėtų matyti kitų varžybų dalyviai bei žiūrovai.

Tačiau ekipažui šis nusileidimas sukėlė problemų. Po kieto susidūrimo vienas „Mitsubishi Lancer EVO IX“ ratų diskų subyrėjo į šipulius, o skriedamas šalin, nulūžęs ratas šokinėjo kelis šimtus metrų.

Aleksandras ir Aleksejus pademonstravo kovingumą ir finišavo su trimis ratais. Po to nuvažiavo iki serviso, kur suremontavo automobilį ir tęsė varžybas.

„Tai buvo mano klaida, – po šuolio nuoširdžiai prisipažino ralio ekstremalas.– Nors ir buvau su trasa gerai susipažinęs, tačiau prie tramplino atvažiavau įjungęs ketvirtą pavarą ir pernelyg dideliu greičiu. Tik šuolio metu supratau savo klaidą. Antrą kartą šioje vietoje skriejome žemiau ir ne taip toli. Malonu, kad tai pavyko žiūrovams, tačiau specialistai supranta, kad aš – suklydau.“

Antrą varžybų dieną rekordininkų iš Kijevo automobilis nuriedėjo nuo kelio ir apsivertė. Iki finišo jiems buvo likę vos trys greičio ruožai.

VIDEO: Saluk´s CRAZY JUMP - WRC Rally Turkey 2010

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius