Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio ralio kroso čempionate Lietuvos komandai atstovaus Dakaro nugalėtojas

Lietuvos autosporto padangę sudrebino precedentų neturinti žinia. Ralio kroso varžybose dalyvaujanti „ESmotorsport“ komanda į savo sudėtį prisiviliojo pasaulinio lygio žvaigždę – Dakaro dykumų maratoną du kartus laimėjusį Kataro atstovą Nasserą Al-Attiyah. Karštu interviu apie šį įvykį pasidalijo „Radiocentro“ laidos „Gedas ir Timūras“ rengėjai Gedas Saročka ir Timūras Augucevičius.
Testų akimirka
Testų akimirka / Komandos nuotr.

Komandos atstovas Ramūnas Fetingis „Radiocentrui“ teigė, kad didžiausią darbą šioje vietoje nuveikė komandos „ESmotorsport“ įkūrėjas Ernestas Staponkus, kuris ir sugebėjo pritraukti tokio lygio sportininką į lietuvišką ralio kroso komandą.

Pastarąsias dienas Nasseras Al-Attiyah su komanda laiką leidžia Rygoje. Bikerniekų trasoje vyksta intensyvūs testai.

Komandos nuotr./Testų akimirka
Komandos nuotr./Testų akimirka

Tiesioginės laidos transliacijos metu Ramūnas Fetingis telefoną perdavė pačiam katariečiui, kuris pasidalijo savo pirmaisiais įspūdžiais.

„Pirmi įspūdžiai čia – labai geri. Pradedame sunkų darbą su komanda. Visi patenkinti. Kodėl ralis krosas? Ralio vairuotojams tai gana įprasta. Daug ralio lenktynininkų pereina į ralio krosą. Tai puiki sporta šaka, puikus renginys“, – „Radiocentrui“ sakė Nasseras Al-Attiyah.

Katarietis, du kartus Dakaro nugalėtojas užims vairuotojo vietą lietuviškoje komandoje, o pats Ernestas Staponkus užsiims komandos reikalais.

Komandos nuotr./Testų akimirka
Komandos nuotr./Testų akimirka

Ekipos atstovas Ramūnas Fetingis patvirtino, kad diskusijos apie Nassero Al-Atiyah prisijungimą prie komandos virė jau seniai, tačiau ekipa nenorėjo laidyti tuščių pažadų ir apie tai pranešė tik tada, kai katarietis apsirengė komandos kombinezoną.

„Praėjusių metų kovo mėnesį mes su Ernestu Staponkumi padiskutavome apie tokią galimybę, apie viziją. Mano vienintelė sąlyga buvo, kad nedarykime burbulo, ką daro visi lietuviai. Darykime tai tyliai ir ramiai. Kai turėsime ką parodyti, tada ir parodykime.

Per metus komandiruotėse buvau 136 dienas. Tai buvo užklasinė veikla dirbant šitą darbą ir dabar turime rezultatą“, – sakė komandos atstovas Ramūnas Fetingis.

Anksčiau Ernestas Staponkus lenktyniavo 1600 kub.cm. klasėje, tačiau Nasserui Al-Attiyah komanda paruošė visiškai naują „Škoda“ automobilį, atitinkantį „Supercars“ klasės reikalavimus. Bolidas turi 600 arklio galių ir 900 niutonmetrų, o iki šimto kilometrų per valandą įsibėgėti jam tereikia kiek daugiau nei 2 sekundžių.

Komanda su Nasseru Al-Attiyah priešakyje oficialiai debiutuoti planuoja kitų metų Pasaulio ralio kroso čempionate, o iki tol laiką skirs testams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius