Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio ralio kroso etape Latvijoje – Sebastieno Loebo pergalė ir Peterio Solbergo fiasko

Sekmadienio pavakarę Rygoje esančiame „Bikernieki“ autosporto komplekse finišavo pirmą kartą Latvijoje surengtas pasaulio ralio kroso čempionato (World RX) etapas. Permainingose varžybose netrūko staigmenų, o kovą dėl pergalės paaštrino smarkiai pliaupiantis lietus.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Nors šeštadienį surengti du kvalifikaciniai važiavimai vyko kone idealiu oru, sekmadienį gamta pateikė nemalonią staigmeną. Jau nuo ankstyvo ryto virš Rygos susiformavo lietaus debesys, kurie kritulių negailėjo net kelias valandas. Ant šlapios dangos vykę likusieji kvalifikaciniai važiavimai buvo lydimi nuolatinių kontaktų, išslydimų iš trasos ir kitų incidentų.

Galiausiai, artėjant pusfinaliams ir finalams, lietus nurimo, tačiau dalyviams dar ilgai reikėjo savo padangomis džiovinti trasos trajektorijas. Šių važiavimų metu taip pat netrūko tokioms lenktynėms būdingų susidūrimų ar baksnojimų kėbulu į kėbulą.

Dariaus Kibirkščio / fotodarius.lt nuotr./Varžybų akimirka
Dariaus Kibirkščio / fotodarius.lt nuotr./Varžybų akimirka

Po atkaklios kovos finale pergalę iškovojo praeityje devynis kartus pasaulio ralio čempionu tapęs Sebastienas Loebas. Jis už savęs paliko švedą Mattiasą Ekstromą. Ant trečiojo laiptelio žengė „Peugeot“ komandos atstovas ir lenktynių nugalėtojo komandos draugas Timmy Hansenas.

„Matėme, kokios šiandien buvo oro sąlygos. Buvo pakankamai slidu iš ryto. Vėliau važiuoti buvo jau geriau. Labai džiaugiuosi šia pergale. Ji buvo išskirtinė“, – po pergalingo finišo žiniasklaidai trumpai tarė Sebastienas Loebas.

Dariaus Kibirkščio / fotodarius.lt nuotr./Varžybų akimirka
Dariaus Kibirkščio / fotodarius.lt nuotr./Varžybų akimirka

Tuo metu Petteris Solbergas, kuris buvo antroje čempionato vietoje prieš šį savaitgalį, Latvijoje pasirodė itin nesėkmingai. Dar šeštadienio antrame kvalifikaciniame važiavime jis neleistinai trenkėsi į Mattiasą Ekstromą ir buvo diskvalifikuotas iš lenktynių.

Tai sukomplikavo jo šansus patekti tarp dvylikos dalyvių, kurie išsirikiuos pusfinalių važiavimuose. Petteris Solbergas savo klaidas taisyti bandė sekmadienį, tačiau galiausiai atsidūrė devynioliktoje vietoje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Serviso zona
Tomo Markelevičiaus nuotr./Serviso zona

Švedas Johanas Kristofferssonas, vairavęs „Volkswagen“, dviejų kvalifikacijų metu pademonstravo geriausią rezultatą ir pagal taškus pirmą vietą išlaikė net ir po ketvirtos kvalifikacijos.

Kitų dviejų kvalifikacijų laimėtojais tapo Timmy Hansenas ir Timuras Timerzyanovas. Pusfinalių nugalėtojais atitinkamai tapo Sebastienas Loebas ir Mattiasas Ekstromas, tad finalinėje kovoje jie išsirikiavo vienoje eilėje. Per žingsnį nuo prizininkų podiumo liko Andreasas Bakkerudas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Po dešimties pasaulio ralio kroso čempionato etapų lyderiu išlieka Mattiasas Ekstromas, kuris turi surinkęs 228 taškus.

Kitas švedas Johanas Kristofferssonas klasifikuojamas antroje vietoje bei yra sukaupęs 201 tašką.

Petterio Solbergo Latvijoje patirta nesėkmė gerokai sukomplikavo jo ambicijas tapti sezono čempionu, tačiau iš lyderių trejetuko legendinis lenktynininkas neiškrito. Jis nuo antroje vietoje esančio švedo atsilieka 7 taškais.

Tačiau nuo P.Solbergo vos pora taškų atsilieka Andreasas Bakkerudas. Tuo metu pirmąją pergalę Latvijoje šventęs Sebastienas Loebas turi 180 taškų ir dar turi šansų kovoti dėl čempiono titulo, tačiau ši galimybė daugiau teorinė.

Šių metų pasaulio ralio kroso čempionate liko vos du etapai. Pilotai po kartą susitiks Vokietijoje ir Argentinoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius