Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbta Europos autokroso čempionato etapo Vilkyčiuose dienotvarkė

Liko kiek daugiau nei dvi savaitės iki grandiozinio ir vienintelio tokį statusą turinčio renginio mūsų šalyje – Europos automobilių kroso čempionato etapo. Liepos 3-4 dienomis šios varžybos įvyks Vilkyčių trasoje. Į jas atvyks visas Europos autokroso elitas, lenktyniaujantis bagiais ir kėbuliniais automobiliais, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Nors pagrindinėmis varžybų dienomis yra laikomas šeštadienis ir sekmadienis, tačiau dalyvių parke veiksmas prasidės jau nuo trečiadienio ar ketvirtadienio. Kaip visuomet likus kelioms dienoms iki varžybų čia pradeda plūsti komandų techninio aptarnavimo sunkvežimiai, dygsta palapinės, į viršų kyla nacionalinės vėliavos.

Europos automobilių kroso čempionato dalyviai į Vilkyčius atkeliaus tiesiai po varžybų Latvijoje, mat savaitę prieš tai ten vyks pirmasis čempionato etapas. Beje, visi į Vilkyčius atvykę dalyviai pagal FIA reikalavimus bus patikrinti greituoju COVID-19 testu. Testas jų taip pat lauks ir prieš išvykimą iš Vilkyčių.

Varžybų dienotvarkėje pirmieji formalumai numatyti penktadienį. Popietę čia pradės veikti varžybų sekretoriatas, darbą pradės administracinė ir techninė komisijos. Dar vienas formalumas – šiemet numatyta ir padangų registracijos procedūra, apie kurią plačiau organizatoriai papasakos kituose pranešimuose.

Šeštadienį ryte visos penktadienio procedūros bus pratęstos iki 9 val. ryto. Po valandos visi dalyviai bus pakviesti į dalyvių susirinkimą ir iš karto po to prasidės visų klasių laisvosios treniruotės. Vidurdienį viena po kitos įvyks dvi kvalifikacijos, kuriose santykius stos aiškintis Europos autokroso grandai. Po jų trasoje pasirodys ir Nacionalinės klasės dalyviai.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Pagrindinė varžybų diena – sekmadienis. 11.20 val. numatyta iškilminga varžybų atidarymo ceremonija. Joje dalyviai apsuks parado ratą trasoje, prisistatydami susirinkusiai publikai. 14 val. čia prasidės įdomiausia ir dramatiškiausia varžybų dalis, nes prie starto pusfinaliams ir finalams stos Europos autokroso čempionato klasių dalyviai. Po jų, apie 16 val. į lemiamą kovą rinksis ir Nacionalinės klasės dalyviai.

18 val. numatyta apdovanojimų ceremonija, kurioje į viršų kils nugalėtojų šalių vėliavos, skambės himnai ir liesis šampano purslai.

Kaip jau anksčiau skelbė organizatoriai, prekyba bilietais į renginį vyksta internetu, „Bilietai.lt“ platformoje. Bilietus taip pat bus galima įsigyti ir renginio dienomis atvykus į Vilkyčius, tačiau renginio vietoje jie bus brangesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius