Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbta Europos autokroso čempionato etapo Vilkyčiuose dienotvarkė

Liko vos mėnuo iki mūsų šalyje įvyksiančio didžiausio tarptautinio automobilių sporto renginio – Europos automobilių kroso čempionato etapo. Šios grandiozinės varžybos birželio 11-12 dienomis nugriaudės Vilkyčių automobilių sporto komplekse, rašoma pranešime.
Europos automobilių kroso čempionato etapas Vilkyčiuose
Europos automobilių kroso čempionato etapas Vilkyčiuose / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Tradiciškai dalyviai į Vilkyčius rinktis pradės jau nuo trečiadienio ar ketvirtadienio. Kadangi Lietuvoje rengiamas trečiasis Europos automobilių kroso čempionato etapas vyks praėjus vos savaitei po Latvijos etapo, praktiškai visi Europos elito atstovai į Lietuvą pasuks tiesiai iš kaimyninės šalies ir į savo bazes Europoje nebegrįš.

Pirmosios oficialios procedūros komandų Vilkyčiuose lauks penktadienį, kai nuo 14 val. prasidės administracinė komisija ir techninis patikrinimas. Po jų sportininkai jau galės keliauti ilsėtis prieš šeštadienio startus.

Birželio 11-ą dieną, šeštadienį trasoje jau bus apstu veiksmo. Nuo 10.40 val. prasidės laisvųjų treniruočių sesija. Kiek vėliau, 12 val. ir 14 val. bus surengti du chronometruojami važiavimai. Juose pilotai jau galės pasitikrinti savo tempą ir sekundžių išraišką palyginti su oponentais.

Tą patį vakarą prasidės ir kvalifikaciniai važiavimai, kuriuose Europos automobilių kroso čempionato klasių dalyviai jau turės parodyti visą potencialą. 16 val. prasidėsiančioje sesijoje kartu taip pat vyks ir nacionalinių klasių važiavimas. Beje, šiemet Vilkyčiuose Nacionalinės klasės bus jau dvi. Organizatoriai nusprendė čia pakviesti varžytis ne tik dalyvius su automobiliais iki dviejų litrų varikliais, bet ir „SuperCars“ įskaitos atstovus, tad veiksmo trasoje tikrai nebus per mažai. Tą patį vakarą, 17.20 val. bus surengtas ir antrasis kvalifikacinis važiavimas Nacionalinių klasių dalyviams. 13.30 val. vyks dainininkės Editos Barkevičiutės koncertas, o 18 val. – visiems gerai žinomo atlikėjo, Deivido Basčio pasirodymas. Deividas Bastys – Lietuvos pop scenos dainininkas, realybės šou finalistas ir įvairių televizinių projektų dalyvis bei buvęs grupės „Pikaso“ narys.

Birželio 12-ą dieną, sekmadienį lenktynių savaitgalio drama 9.45 val. bus pratęsta trečiuoju kvalifikaciniu važiavimu, kuriame vėl išsirikiuos Nacionalinės klasės sportininkai. Iškart po jų pasirodymo, 10 val. antrame kvalifikaciniame važiavime startuos Europos automobilių kroso čempionato klasių dalyviai.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

11.30 val. trasoje ketvirtam kvalifikaciniam važiavimui susiburs Nacionalinės klasės dalyviai. 11.45 val. juos trasoje vėl pakeis Europos elitas, kurių lauks trečioji kvalifikacija. Nuo 11 val., vyks senovinių automobilių paroda, o apie 13.30 val. danguje įvairiausius piruetus atlikinės lėktuvai, vyks oro akrobatikos pasirodymas.

Sekmadienis – pagrindinė renginio diena, tad 13.30 val. Vilkyčių automobilių sporto komplekse bus surengta iškilminga varžybų atidarymo ceremonija. Jos metu visi dalyviai apsuks garbės ratą trasoje ir netrukus po to prasidės lenktynių savaitgalio kulminacija. 14 val. prasidės tiek Europos automobilių kroso čempionato klasių, tiek nacionalinių klasių pusfinaliai. Po jų paaiškės, kuriems sportininkams pavyks iškopti į finalą ir ten susigrumti dėl prizinių pozicijų, trofėjų ir, be abejo, itin svarbių sezono taškų.

Nors oficiali prizininkų ir nugalėtojų apdovanojimo ceremonija įvyks 18 val., tačiau šias varžybas organizuojantis automobilių sporto klubas „Vilkyčiai“ vėl išlaikys tradiciją lyderių trejetukus klasėse pasveikinti iš karto po finalinio važiavimo. Po paskutinio šachmatinės vėliavos mosto visi lyderiai bus nukreipti prie žiūrovų tribūnų, kur liesis šampano purslai, o lyderiai pasipuoš ąžuolų vainikais.

Taigi, iki dramatiškiausio ir karščiausio vasaros lenktynių savaitgalio liko vos mėnuo, tad organizatoriai ragina jau dabar planuoti savo kalendorių, rezervuoti nakvynę Vilkyčių apylinkėse ar planuoti išvyką kemperiu bei nepraleisti progos savo akimis išvysti Sezono žemyno automobilių kroso grandus.

Daugiau informacijos apie artėjantį automobilių kroso čempionato etapą Vilkyčiuose, bilietų kainas, nemokamų bilietų dalybas ir kitas naujienas rasite organizatorių „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius