-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peleniška „Brawn“ pasaka (nuotraukos, atnaujinta 15.09 val.)

Pasiruošimo sezonui metu „Brawn“ buvo panašesnė į išmaldos prašančią nei į konkurentams nosį šluostančią ekipą. Tačiau vargus dėl naujo savininko ir tolimesnio gyvavimo įmynusi ekipa pražydo jau „Formulės-1“ pirmenybių starte Melburne – nuskynė 1-ąją ir 2-ąją vietas.
„Brawn GP“ komandai atstovaujantys Jensonas Buttonas (dešinėje) ir Rubensas Barrichello.
„Brawn GP“ komandai atstovaujantys Jensonas Buttonas (dešinėje) ir Rubensas Barrichello. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmosios 2009 metų „Formulės-1“ čempionato lenktynės, kaip ir pasiruošimas sezonui, nebuvo rožėmis klotas. Konkurentams neįkandamu greičiu visą „Formulės-1“ pasaulį kvalifikaciniuose važiavimuose pribloškusi „Brawn“ su problemomis susidūrė jau pirmuosiuose Melburno (Australija) metruose. Mat antras lenktynes pradėjęs brazilas Rubensas Barrichello iš savo vietos pajudėjo itin lėtai, įsivėlė į incidentą pirmajame posūkyje, apgadino bolidą ir nusirito net į 7-ąją rikiuotės vietą.

Jo komandos draugui Jensonui Buttonui lenktynės klostėsi kur kas paprasčiau. Pirmas startavęs britas šovė į priekį ir, nė akimirkai neleidęs suabejoti savo sugebėjimais, užtikrintai - iki pat finišo – už savo nugaros laikė visą lenktynių karavaną.

Nepasidalino pozicijomis

Vienintelis, kuris pajėgė bent šiek tiek neatsilikti, buvo jaunasis „Red Bull“ pilotas Sebastianas Vettelis. Tačiau trečias startavęs ir beveik visas lenktynes nugalėtojui įkandin lėkęs vokietis, likus vos keletui ratų iki lenktynių pabaigos, nepasidalino pozicijomis su lenku Robertu Kubica. Greičio pranašumą turėjęs „BMW Sauber“ pilotas bandė lenkti S.Vettelį, tačiau lenktynininkai nepasidalino trasa, „apsistumdė“ ir įsikarščiavę, bei netekę keletos būtinų bolido dalių, trenkėsi į apsauginius trasos barjerus. Po varžybų visą kaltę dėl šio epizodo teisėjai suvertė S.Vetteliui – jam kitose lenktynėse (balandžio 5-ą Malaizijoje Sepango trasoje) bus skirta 10 starto pozicijų bauda.

Pasakiška pirmųjų lenktynių baigtis mūsų komandai. Tikiuosi, kad ši pasaka tęsis ir toliau. Džiaugėsi J.Buttonas.

Pasinaudoję konkurentų nesėkmėmis į 2-ąją ir 3-ąją pozicijas pakilo atitinkamai – R.Barrichello ir Jarno Trulli („Toyota“). Italo pasiekimas atrodė ypač stulbinantis, nes jis lenktynes dėl diskvalifikacijos pradėjo iš pačios rikiuotės uodegos.

J.Trulli bauda

Visgi, pasilaistęs šampanu, J.Trulli išgirdo negailestingą teisėjų verdiktą - už neleistiną lenkimą trasoje važiuojant saugos automobiliui jam skiriama 25 sekundžių bauda ir taip galutinėje rikiuotėje jis lieka tik 12-as.

Labiausiai šia italo nesėkme turbūt džiaugėsi praėjusių metų čempionas Lewisas Hamiltonas („McLaren“). Tik 18-as iš starto juostos pajudėjęs britas po virtinės konkurentų nesėkmių sugebėjo finišą pasiekti trečias. Antras bendrojoje čempionato įskaitoje pernai likęs „Ferrari“ pilotas Felipe Massa sugedus bolidui lenktynių net nebaigė.

Melburno GP rikiuotė

1. Jensonas Buttonas „Brawn“
2. Rubensas Barrichello „Brawn“
3. Lewisas Hamiltonas „McLaren“
4. Timo Glockas „Toyota“
5. Fernando Alonso „Renault“
6. Nico Rosbergas „Williams“
7. Sebastienas Buemi „Toro Rosso“
8. Sebastienas Bourdais „Toro Rosso“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius