-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki svarbiausi paskutinės Dakaro ralio dienos įvykiai

Dakaro ralis ir keturiolika jo greičio ruožų baigėsi. Jo metu dalyviai įveikė daugiau nei 4500 kilometrų Saudo Arabijos dykumomis ir dykynėmis. Paskutiniu akordu tapo finalinis, 136 km ilgio greičio ruožas, kuriame nestigo įtampos ir emocijų. Kviečiame susipažinti su penkiais svarbiausiais paskutinės Dakaro ralio dienos įvykiais.
Rokas Baciuška
Rokas Baciuška / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Roko Baciuškos gedimas prieš pat finišą

Paskutinis greičio ruožas Rokui Baciuškai nieko blogo nežadėjo. Į jį jis atvažiavo turėdamas trijų su puse minutės persvarą prieš lenką Eriką Goczalą. Startavęs paskutiniame etape lietuvis su kiekvienu kelio tašku demonstravo lyderystę ir stabiliai pirmavo.

Tačiau iki finišo likus keliems kilometrams GPS sistemos parodė, kad Rokas Baciuška stovi. Sugaišęs apie 20 minučių lietuvis pasiekė finišą ir buvo priverstas pripažinti lenko pranašumą bei liko antroje T4 klasės vietoje.

Nesėkmės priežastis – sugedęs kardanas, dėl kurio ekipažas turėjo sustoti ir net negalėjo būti tempiamas. Duetui teko ardyti bagį, kad galėtų savo eiga pasiekti finišą.

VIDEO: Dramatiškas Roko Baciuškos finišas Dakare: buvo greitas, bet neatlaikė kardanas

Laisvydas Kancius laimėjo antrąjį greičio ruožą šiemet

Paskutinė Dakaro diena atnešė džiaugsmo ir pačiam Laisvydui Kanciui, ir neabejotinai visiems jo gerbėjams. Etapą keturratininkas įveikė pirmas. Tai buvo antrasis šių metų Dakare jo laimėtas etapas.

„Ačiū jums visiems, ačiū už visą palaikymą. Kai važiuoji dykumą ir matai jus, didžiulę vėliavą, tai kažkas neįtikėtino. Labai jums ačiū“, – gerbėjams iš Lietuvos, kurie jo laukė finiše, dėkojo Laisvydas.

Po jo žodžių gerbėjai atsakė traukdami „Tris milijonus“, kaip „tik per klaidą netapome čempionais“.

VIDEO: Fantastiškas Laisvydas Kancius Dakaro finiše: laimėjo paskutinį greičio ruožą ir dėkojo lietuviams už palaikymą

Lietuvių „Constra Racing“ komanda laimėjo etapą tarp sunkvežimių

Lietuvių ekipažas „Constra Racing“ ištesėjo dar per poilsio dieną duotą pažadą, kad per likusius greičio ruožus dar pabandys nustebinti geru rezultatu ir sieks iš sunkvežimio išspausti viską, kas likę.

Ir nors atrodė, kad dėl pasikartojančių ir naujų gedimų šį planą teks palaidoti, lietuviai paskutiniame Dakaro ralio greičio ruože surizikavo. Kaip sakė ekipažo vairuotojas Vaidotas Paškevičius, dar išvakarėse jis su komanda ėmė strateguoti, kaip būtų galima „Tatra“ priversti važiuoti nors kiek geriau. Galiausiai buvo priimtas rizikingas sprendimas, tačiau jis pasiteisino.

Lietuviai septyniomis sekundėmis pranoko olandų M. Van Den Brink ekipažą ir iškovojo pirmąją pergalę greičio ruože šiemet.

VIDEO: Jausmingas Constra racing finišas Dakaro ralyje: laimėję greičio ruožą, sprogo teigiamomis emocijomis

Motociklų klasės nugalėtojas paaiškėjo po sekundžių kovos

Motociklų įskaitoje šiandien greičiausias Kevinas Benavidesas, kuris tapo šių metų Dakaro ralio nugalėtoju. Per keturiolika greičio ruožų lyderis susikrovė vos 43 sek. persvarą prieš Toby Price`ą, kuris paskutiniame greičio ruože buvo trečias. Sunku net suvokti, kad toks nedidelis laiko intervalas lenktynininkus skiria įveikus 4500 kilometrų greičio ruožuose.

Nasseras Al-Attiyah dar sykį tapo automobilių klasės nugalėtoju

Automobilių įskaitoje šiandien greičiausias buvo G.Chicheritas, o šių metų Dakaro ralio nugalėtojo titulą iškovojo Nasseras Al-Attiyah, lenktyniavęs „Toyota“ automobiliu.

Jis šiandien finišavo aštuntas, tačiau šios pozicijos ir turimos persvaros jam pakako, kad Kataro atstovas į viršų galėtų kelti beduino statulėlę. Antras automobilių įskaitoje su 1 val. 20 min. deficitu šiemet liko Sebastienas Loebas, o trečias – Dakaro ralio naujokas iš Brazilijos Lucas Moraes. Jis antroje vietoje Dakarą baigusiam prancūzui pralaimėjo 18 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius