Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Penktadienį Kaune atidengiama „drifto“ nuotraukų paroda

Penktadienį Kauno Laisvės alėjos ir Daukanto gatvių sankryžoje bus iškilmingai atidengta „drifto“ nuotraukų paroda, kauniečius ir miesto svečius džiuginsianti iki pat rugsėjo mėnesio.
„Driftas“
„Driftas“ / Giedriaus Matulaičio nuotr.
Temos: 2 Kaunas Driftas

Šalia pagrindinės miesto pėsčiųjų alėjos fontano įsikursianti paroda leis miestiečiams geriau susipažinti su drifto sportu. Parodos sumanytojai mano, jog tokiam įsitvirtinimui miesto širdyje atėjo metas.

Pirmosios rimtesnės varžybos prieš dešimt metų įvyko Kaune, Jonavos gatvėje buvusioje aikštelėje, kurioje šiuo metu įsikūręs miesto kempingas

„Idėja kilo gana spontaniškai – visiškai neseniai su vieno iš ilgamečių Lietuvos drifto čempionatų partnerių „Autoplius.lt“ atstovais spėliojome, kiek laiko darbuojamės kartu. Įdomumo dėlei pasitikrinom ir paaiškėjo, kad nuo pirmųjų drifto varžybų praėjo jau dešimt metų. Pirmosios rimtesnės varžybos įvyko Kaune, Jonavos gatvėje buvusioje aikštelėje, kurioje šiuo metu įsikūręs miesto kempingas. Tokia sukaktis paskatino mus surasti būdą paminėti tiek laiko trunkantį dalyką, o kartu ir žmones, kurie tuo gyvena. Viena sekė kita ir štai – penktadienį Kauno centre mes pristatysime dviejų fotografų darbų parodą. Tiek Giedrius Matulaitis, tiek ir Andrius Laucius šiame sporte sukasi kone tiek ilgai, kiek mes žinome tokį žodį kaip „driftas”, tad būtent jie gali atskleisti šio sporto grožį per savo kameros objektyvą“, – pasakoja vienas iš parodos sumanytojų Linas Ramoška.

Kelios dešimtys nuotraukų papuoš kauniečiams „Merkurijaus“ pavadinimu žinomą statybvietės tvorą, atrinktuose kadruose gerai žinomi šio sporto pilotai, didžiausių Lietuvoje vykusių varžybų kadrai, bei lietuvių pasirodymų kitose šalyse akimirkos.

„Jei atvirai, seniau galbūt nebūtume ėmęsi tokios iniciatyvos, tačiau pats Kaunas šiuo metu yra itin veržlus, į priekį besispiriantis miestas. Tai įkvepia ir tuo pačiu koreliuoja su tuo koks sportas yra driftas – daug emocijų, daug galios ir tuo pačiu tiek Kaunas, tiek ir drifto sportas savo aplinkoje yra kiek savotiški ir išskirtiniai. Šie dalykai mus jungia, šie dalykai mus daro panašiais ir todėl džiaugiamės, jog Kaunas sutiko priimti mūsų akimirkas į savo centrą“, – pasakoja Linas.

Kartu su parodos pristatymu organizatoriai žada kviesti kauniečius į kitą savaitgalį šalia Kauno esančiame Kačerginės „Nemuno žiede“ vyksiantį Lietuvos drifto čempionato PRO lygos etapą – „AZO UpHill Drift“, o Laisvės alėjoje visą penktadienį bus galima apžiūri du šioms varžyboms paruoštus sportinius automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius