Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalę Elektrėnuose iškovojęs G.Notkus: „Važiuoti rikiuotės pradžioje buvo gana sudėtinga“

Šeštadienio vakarą Elektrėnuose finišavo šeštasis Lietuvos ralio čempionato etapas „DHL rally Elektrėnai“. Čia pergalę nuskynė dar varžybų pradžioje lyderio vaidmenį perėmęs Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano ekipažas.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Giedrius Notkus varžovams tempą diktuoti pradėjo jau nuo antrojo greičio ruožo, kuomet išsiveržė į pirmąją poziciją.

Įkandin panevėžiečiui sekė net keletas greitų ekipažų, tačiau iki pat finišo niekas perimti lyderio vaidmens taip ir nesugebėjo. Likus dviem greičio ruožams iki varžybų pabaigos G.Notkus ir D.Strižanas jiems už nugaros esančius latvius J.Vorobjovą ir A.Malnieką lenkė 17 sek.

Turi pasitikėti savo stenograma ir šturmanu.

Po finišo kalbintas Giedrius Notkus sakė, kad likę du greičio ruožai buvo išties sunkūs. Ekipažui reikėjo važiuoti nenuvalyta danga, o įtampą didino į nugarą bandantis kvėpuoti latvių ekipažas.

„Po pergrupavimo važiuoti pirmam ir valyti kelią buvo tikrai sudėtingas reikalas. Slidu. Turi pasitikėti savo stenograma ir šturmanu. Sukibimas buvo tikrai prastas, todėl ir mūsų rezultatas kiek suprastėjo, bet mes patenkinti, kad išsilaikėme šioje pozicijoje ir atvažiavome čia į finišą. Manau, kad didelių klaidų paskutiniame greičio ruože nepadarėme ir jeigu Janis Vorobjovs nepadarė stebuklo, mes turėjome išlaikyti tą pirmą vietą“, – iš karto po finišo, dar teisėjams pildant laiko kortą, kalbėjo Giedrius Notkus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Aštunto GR finišas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Aštunto GR finišas

Ir jau po kelių akimirkų paaiškėjo, kad latvio J.Vorobjovo ir A.Malnieko duetas ne tik kad nesukūrė stebuklo, bet ir neišlaikė antrosios vietos.

„Braliukų“ duetas paskutiniame greičio ruože prarado padangą, todėl kiekviename kilometre barstė sukauptas persvaros prieš Deividą Jocių sekundes.

Pirmąją vietą Elektrėnuose iškovojęs G.Notkus ir D.Strižanas, iki sezono pabaigos likus vos vienam etapui, puoselėja viltis į viršų kelti ir sezono taures.

Čempionatas tęsiasi ir mes kovosime iki galo.

Anot G.Notkaus, kadangi Elektrėnuose iš varžybų pasitraukė Martynas Samsonas, ant podiumo nelipo Vaidotas Žala, santykius teks aiškintis paskutiniame etape Druskininkuose.

Verta paminėti, kad lemiamo etapo metu iškovoti taškai bus brangesni – dauginami iš 1,5 koeficiento.

„Prieš šitą ralį mes buvome ketvirti ir septyniais taškais atsilikome nuo Janio Vorobjovo. Manau, kad šį ralį mes jį pavijome. Kadangi varžybų nebaigė Martynas Samsonas, o Vaidotas Žala suvažiavo prasčiau, todėl dabar visi šie ekipažai, o kartu ir mes, lentelėje esame maždaug vienoje krūvoje ir tikrai neaišku, kas gali laimėti šį čempionatą.

Manau, kad dabar esame treti ir labai netoli nuo antros ir pirmos vietos. Čempionatas tęsiasi ir mes kovosime iki galo. Druskininkuose bus taip – kas atvažiuoja pirmas – tas pirmas, kas ketvirtas – tas ketvirtas. Vienas etapas lems viso čempionato įskaitą. Bus tikrai sunku ir reikės labai daug ištvermės“, – atsiėmęs nugalėtojo taurę mintimis dalijosi Giedrius Notkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius