Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Permainingą ralio sezoną šeimyninis Šeinauskų ekipažas užbaigs startu piloto gimtinėje

Po penkių Lietuvos automobilių ralio čempionato etapų dėl trečiosios vietos 2WD įskaitoje šansų kautis turintis šeimyninis Renaldo ir Katažinos Šeinauskų duetas apsisprendė startuoti už savaitės vyksiančiose „Samsonas Rally Utena“ varžybose. Nors sezono pradžioje duetas apskritai neturėjo plano startuoti kartu, dabar trūksta labai nedaug, kad Šeinauskai užsitikrintų vietą metinės įskaitos trejetuke, rašoma pranešime.
Šeinauskų ekipažas
Šeinauskų ekipažas / LASF nuotr.
Temos: 2 Utena Ralis

Kaip pasakoja Renaldas Šeinauskas, prieš prasidedant šių metų sezonui planas buvo visiškai kitoks. Jis pats buvo apsisprendęs šiuos metus praleisti, o žmona Katažina turėjo skaityti stenogramą kitam vairuotojui. Tačiau pastarojo planams pasikeitus be galimybės varžytis liko ir Katažina.

Tuomet porą perdėliojo savo planus ir nusprendė, kad šiais metais jie visgi startuos vienose ar kitose varžybose, tačiau apie viso sezono planą tuomet kalbėta buvo dar nedrąsiai. Tačiau jau pačiose pirmose varžybose Lenkijoje Renaldo ir Katažinos Šeinauskų ekipažui pavyko triumfuoti ir iškovoti pergalę 2WD įskaitoje.

Tokia gera pradžia ekipažą nuteikė pozityviai, tad jie nusprendė startuoti ir kitame etape Žemaitijoje. Visgi juos čia sustabdė pusašio gedimas ir ekipažas finišo nepasiekė. Po šių varžybų duetas pasiryžo laimę pabandyti iš naujo. Visgi Viekšnių apylinkėse vykusiame trečiame etape jie sustojo po to, kai neišsilaikė ant kelio ir BMW šonu prigulė į pralaidą.

Nuriję šią karčią piliulę Šeinauskai startavo Rokiškyje, kur dar sykį surinko daugiausiai čempionato taškų. Ir nors kitą, penktąjį etapą Elektrėnuose duetas praleido, artėjant finaliniam sezono etapui Utenoje jiems gimė planas ir vėl „išbėgti į aikštelę“. Ir toks sprendimas tikrai nėra netikėtas.

Po penkių įvykusių etapų 2WD įskaitoje Renaldas ir Katažina Šeinauskai turi surinkę 67 taškus ir trečia vieta dalijasi su analogišką skaičių balų turinčiu varžovų ekipažu. Kaip sako Renaldas Šeinauskas, situacija taškų lentelėje ir tai, kad varžybos vyks būtent jo gimtojoje Utenoje, lėmė sprendimą pateikti paraišką ir iš garažo išsitraukti turbininį BMW, nes iki tol jų naudotas „BMW Cup“ klasės automobilis – jau parduotas.

„Pagalvojau, kad Utena – mano gimti kraštai. Ten pėsčias esu išvaikščiojęs greičio ruožus, ten šuolių bus daugiausiai. Nusprendžiau, kad reikia užvesti Rokiškio ralyje mūsų vairuotą turbininį BMW. Lauksime visų jūsų palaikymo Utenoje, „Samsonas Rally Utena“ varžybose“, – sakė Renaldas Šeinauskas.

„Samsonas Rally Utena“ įvyks jau rugsėjo 30-ą – spalio 1-ą dienomis. Dalyvių čia lauks penkiolika greičio ruožų, iš kurių du, vyksiantys pirmosios dienos pabaigoje, bus naktiniai ir vyks Utenos miesto gatvėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius