-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Permainingame Elektrėnų ralyje „Viada-Multi FX“ komanda iškovojo antrąją vietą

Elektrėnuose įvykęs Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas buvo jau trečiasis iš keturių, numatytų šių metų kalendoriuje. Čia startavo ir „Viada-Multi FX“ komanda, kuriai po itin permainingų varžybų visgi pavyko užkopti ant podiumo ir iškovoti antrąją vietą ekipų įskaitoje, rašoma pranešime.
„Viada-Multi FX“
„Viada-Multi FX“ / Alfonso Rakausko nuotr.
VIDEO: Giedriaus Notkaus šuoliai per tramplinus Elektrėnuose

Komandos lenktynininkas Giedrius Notkus pasakojo, kad šiose varžybose ketino reabilituotis po Rokiškyje patirtos nesėkmės. Visgi ir šįkart fortūna nebuvo panevėžiečio sąjungininkė. Pirmąją dieną po miesto greičio ruožų Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano ekipažas nė nenujautė, kad jų planus jau kitą dieną pakoreguos tiesiog šalikelėje gulintis akmuo.

Būtent antrosios dienos pradžioje įvykęs incidentas iš ekipažo atėmė brangias minutes, tad Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu kiek netikėtai atsidūrė besivejančių vaidmenyje. Ir vytis varžovus jiems jau teko visą likusią ralio distanciją.

Alfonso Rakausko nuotr./„Viada-Multi FX“
Alfonso Rakausko nuotr./„Viada-Multi FX“

„Varžybų pradžia sekėsi visai gerai. Po miesto greičio ruožų dalijomės ketvirta-penkta vietomis ir identišku laiku su savo pagrindiniais klasės varžovais Janiu Vorobjovu ir Ivo Pūkiu.

Tačiau kitą dieną, trečiame greičio ruože dviem ratais išslydome iš trasos. O kelkraštyje buvo akmuo. Jau grįždami į trasą jį kliudėme. Skilo į dvi dalis priekinis dešinės pusės ratlankis. Stojome keisti ratą ir praradome tris su puse minutės. Tai mus nubloškė į rikiuotės galą. Nuotaika sugedo. Supratome, kad pavyti lyderių nebegalėsime. Teko visą likusį ralį iš rikiuotės galo kilti į viršų.

Giedriaus Notkaus nuotr./„Viada-Multi FX“
Giedriaus Notkaus nuotr./„Viada-Multi FX“

Toliau viskas klojosi pagal planą, artėjome prie klasės varžovų. Po pergrupavimo startavome po Vytauto Švedo, kuris turėjo gedimą. Pastebėjome, kad pajudėjęs nuo starto jis tolo labai lėtai. Prašėme teisėjų viena minute atidėti mūsų startą, bet jie nesutiko.

Pavijome Vytautą Švedą, per dulkes negalėjome lenkti, nepavyko net labai priartėti. Dar truputį pavažiavę iš paskos dulkėse per vėlai pamatėme vieną posūkį ir išslydome iš kelio. Numontavome galinį dešinį ratą ir į finišą grįžome su visiškai nuplyšusia padanga. Tai mums kainavo nemažai laiko, tad pagrindiniai klasės varžovai vėl puse minutės atitrūko.

Paskutiniuose trijuose greičio ruožuose rodėme gerus laikus, šokome per tramplinus pro žiūrovus, bet to mums neužteko, kad papultume į klasės prizininkus. Trūko apie pusę minutės. Pristigo kelių kilometrų. Klasėje likome ketvirti, absoliučiai – aštunti“, – sakė „Viada-Multi FX“ komandos vairuotojas Giedrius Notkus.

Alfonso Rakausko nuotr./„Viada-Multi FX“
Alfonso Rakausko nuotr./„Viada-Multi FX“

Šiose varžybose kortos nekrito ir kitam „Viada-Multi FX“ duetui – Jonui Sluckui su šturmanu Giedriumi Šileikiu. Jie susidūrė su techninėmis problemomis, kurių sprendimas užėmė nemažai laiko, tad duetas vėlavo į laiko kontrolės postą ir gavo dvi su puse minutės baudos. Tokiomis aplinkybėmis jie atsidūrė už dvidešimtuko ribų.

„Jonui Sluckui iš ryto vedant variklį pradėjo nedirbti vienas cilindras. Mechanikai sutvarkė bėdą, tačiau jie pavėlavo ir gavo baudos. Per visą ralį jiems nebepavyko pakilti aukščiau 23-ios vietos“, – sakė Giedrius Notkus.

Alfonso Rakausko nuotr./„Viada-Multi FX“
Alfonso Rakausko nuotr./„Viada-Multi FX“

Šįkart komandos spalvų ginti negalėjo brolių Justo ir Tito Simaškų duetas. Jie po WRC etape Estijoje patirto incidento nusprendė neskubinti įvykių ir ralį Elektrėnuose praleisti.

Taigi, toks nesėkmėmis apipintas ralis „Viada-Multi FX“ komandai baigėsi dar ne pačiu blogiausiu scenarijumi. Komanda žengė ant antrojo ekipų įskaitos laiptelio ir nusileido tik „Ralio draugų“ rinktinei su Dominyku Butvilu priešakyje.

„Manau, kad su tokiais nuotykiais mūsų rezultatas yra tikrai neblogas. Dabar lauksime paskutiniojo etapo ir bandysime atsigriebti“, – kalbėjo Giedrius Notkus.

Paskutinysis, ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas įvyks spalio 2-3 dienomis. Ekipažai į lemiamą kovą kils Zarasų apylinkėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius