Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienis Abu Dabyje: kopos netikėtai ištuštino daugelio dalyvių bakus

„Abu Dhabi Desert Challenge“ dalyviams pirmadienis prasidėjo anksti – šiandien pirmoji tikra lenktyninė šio pasaulio čempionato etapo diena, per kurią dalyviai turėjo įveikti apie 400 kilometrų, iš kurių daugiau nei pusę sudarė greičio ruožas. „CFMOTO Thunder Racing Team“ sportininkai pasiekė finišą neslėpdami šypsenos veiduose, tačiau trasoje teko stoti dėl nenumatytos priežasties.
„CFMOTO Thunder Racing Team“ pirmajame Abu Dhabi Desert Challenge greičio ruože
„CFMOTO Thunder Racing Team“ pirmajame Abu Dhabi Desert Challenge greičio ruože / Komandos nuotr.

„Trasa buvo labai gera, turėjome ir didelio greičio, ir aukštų kopų. Keturračiai be vargo kilo į visas, net ir aukščiausias, smėlio kopas. Nei karto neįstrigome, karštis taip pat nebuvo problema. Tiesa, mums, kaip ir daugeliui kitų dalyvių, baigėsi degalai. Mums buvo likę vos keli kilometrai iki jų pasipildymo zonos, tad reikėjo laukti kol atvažiuos organizatoriai ir priveš papildomo benzino“, – pasakojo Antanas Kanopkinas.

Sportininkas sakė, kad bake likus keliems litrams benzino kylant į stačią kopą pradėdavo trūkti degalų: „Taip nutikdavo todėl, kad siurblys bake yra sumontuotas priekyje, o kylant į kopą visi degalai subėga į bako galą. Taip ir važiavome, bandydami pagauti benziną bake. Mechanikai bandys rasti sprendimą iki rytojaus, nes ateinančios dienos bus dar ilgesnės, o kopos nemažės.“

Adomas Gančierius, pasiekęs finišą, pasakojo apie tas pačias problemas, ištikusias trasoje. Beje, abiem „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos nariams degalai baigėsi bandant įveikti tą pačią kopą.

„Daug kas sakė, kad kopos bus sunkiai įveikiamos, tačiau mėgavausi kiekviena iš jų. Aišku, nėra lengva, bet keturračiai puikiai tvarkėsi su tokiomis sąlygomis. Labai gaila, kad iškilo tokia nenumatyta problema, bet tikimės, jog organizatoriai priims atitinkamus sprendimus, padėsiančius to išvengti kitomis dienomis. Degalai baigėsi ir daugiau dalyvių“, – kalbėjo A. Gančierius.

Antradienį dalyvių laukia 365 kilometrai, iš kurių 257 sudarys greičio ruožas. Šis bus sudarytas vėl daugiausiai iš smėlio bei kopų – jų, pasak organizatorių, čia bus beveik 90 procentų, o 10 procentų atstumo teks įveikti išdžiūvusio ežero dugnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius