-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmame „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etape Kaune debiutuos penkiolikmetis

Džiugui – 15 metų. Kaip ir kiekvienas paprastas paauglys, Džiugas keliasi ryte, eina į mokyklą, grįžęs namo daro namų darbus, padeda tėvams prižiūrėti savo jaunesnius brolius ir seseris. Tačiau tai nėra vienintelė veikla, kuria užsiima Džiugas, nes jis nėra tipinis paauglys. Padaręs visus namų darbus ir atlikęs namų ruošą, vaikinas keliauja į savo garažą, kuriame stovi jo paties šoniniam slydimui paruoštas BMW. Šį savaitgalį paauglio laukia didelis iššūkis, nes jis startuos „Autoplius Lietuvos drifto čempionate“.
15-metis „drifteris“ Džiugas
15-metis „drifteris“ Džiugas / Asmeninio archyvo nuotr.

Šoniniu slydimu šis jaunuolis domisi jau kurį laiką. Iš pradžių pradėjo užsiiminėti „Drift Trike“ arba „drifto“ triratukais. Tai specialiai slydimui šonu paruošti triratukai – ant padangų uždėdamas plastikinis vamzdis, o „pilotas“ pasileidžia nuo kalno, besimėgaudamas kontroliuojamu slydimu. Tuo šis itin atkaklus paauglys neapsiribojo – jis prisijungė prie jau kelerius metus šoninio slydimo pasaulyje besisukančios „NP Team“ komandos. Teisėjavimas varžybose, komandos bolidų konstravimas ir sukimasis automobilių sporto virtuvėje atnešė nemažą bagažą žinių. Surinkęs reikalingą patirtį, Džiugas nusprendė „drifto“ reikalo imtis pats – sutaręs su tėvais 5 metų šv. Kalėdų, gimtadienių ir kitų švenčių dovanų avansą, Džiugas įsigijo savo BMW 325. 

Su komandos narių pagalba Džiugas modifikavo savo „driftmobilį“, pradėjo kuklias treniruotes ir šį savaitgalį vyksiančiame „Autoplius Lietuvos drifto čempionate“ susirungs su Lietuvos šoninio slydimo meistrais. 

Džiugo „driftui“ paruoštas BMW 325
Džiugo „driftui“ paruoštas BMW 325

Ar Džiugas laimės? Turbūt ne, tačiau kaip ir bet kuriame sporte, norint pasiekti gerų rezultatų, sportuoti reikia pradėti kuo jaunesniam, tad perspektyvos šiam pilotui tik šviesios. 

Nors Džiugo istorija ir atrodo labai paprasta, tačiau tai nebuvo rožėmis klotas kelias. Į „NP Team“ komandą Džiugas pateko įrodęs savo užsispyrimą vienu paprastu pavyzdžiu – komandos nariams aplankius jo garažą, vaikinas laužtuvo pagalba montavo padangas. Paklaustas, kodėl jis nesinaudoja padangų montavimo paslaugomis , o pluša po 15 minučių prie vienos padangos, jaunėlis pareiškė, jog persimontuodamas pats sutaupo apie 5 litrus benzino treniruotėms – būtent toks nusiteikimas yra būtinas, norint sporte pasiekti rezultatų. 

„Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ pirmasis etapas startuos kartu su „Auto-Moto“ sporto paroda šį savaitgalį Akademijos miestelyje, Aleksandro Stulginskio universitete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius