-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmame „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etape nugalėjo Andrius Vasiliauskas

Pastarųjų dviejų metų Lietuvos „Drifto karalius“ pasiruošęs šį titulą iškovoti trečius metus iš eilės. Kaune, Aleksandro Stulginskio universiteto aikštelėje įvykusiame pirmame „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etape 2012 ir 2013 metais geriausiu Lietuvos „drifteriu“ buvęs Andrius Vasiliauskas įveikė visus varžovus.
„Autoplius Lietuvos drifto čempionatas“ Kaune
„Autoplius Lietuvos drifto čempionatas“ Kaune / Pauliaus Sviklo / 15min nuotr.

Varžybose Kaune dalyvauti užsiregistravo 17 sportininkų, tad pirmasis varžybų etapas – kvalifikacija – iš esmės lėmė tik vietas, kuriose dalyviai išsirikiuos poriniuose važiavimuose. Po kvalifikacijos liko 15 „drifterių“ – daugumai tai buvo pirmosios sezono varžybos, tad techninės problemos kamavo kone kiekvieną automobilį. Kam lūžo pusašiai, kam nedirbdavo variklis.

Tačiau daugiausia automobilių kentėjo nuo trasą juosiančių blokų. Teisėjai trasos trajektoriją sudėliojo taip, kad pirmame posūkyje dalyviai turėtų čiuožti kuo arčiau blokų sienos. Kai kurie persistengė, tačiau pažeidimai tebuvo kosmetiniai ir daugiausia jų – treniruočių metu. 

Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Autoplius Lietuvos drifto čempionatas“ Kaune
Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Autoplius Lietuvos drifto čempionatas“ Kaune

Varžybose šią sieną stipriau „brūkštelėjo“ tik jauniausias dalyvis, 15-metis Džiugas Matusevičius. Jo BMW 325, buvęs mažiausiai galios turinčiu automobiliu visose varžybose, jau kvalifikaciniame važiavime po kontakto su betonu neteko buferio bei lempos.

VIDEO: Andriaus Vasiliausko su BMW M3 avarija treniruotėse prieš pirmojo „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapo pradžią

Kvalifikacijoje geriausiai pasirodė Andrius Čibirka, važiavęs skolintu automobiliu. Jam vieninteliam teisėjai praktiški neturėjo priekaištų ir teigė, kad kiti dalyviai turėtų pasimokyti iš A.Čibirkos važiavimo trajektorijos. Antras liko Povilas Lencevičius, žiūrovams parodęs Lietuvos „drifto“ scenoje dar nematytą automobilį – BMW Z3 kabrioletą. Trečias liko vienintelis dyzeliniu trečios serijos BMW važiavęs Darius Kepežinskas.

Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Autoplius Lietuvos drifto čempionatas“ Kaune
Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Autoplius Lietuvos drifto čempionatas“ Kaune

Jeigu kvalifikacijoje atrodė, kad kai kurie dalyviai dar užmigę po žiemos „poilsio“, tai poriniuose važiavimuose šis jausmas išgaravo. Sportininkai negailėjo automobilių ir, atrodo, buvo pasiruošę kiekviename važiavime remti priešininkui dureles. 

VIDEO: Pirmasis 2014-ųjų „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapas

Į pirmąjį porinių važiavimų etapą, „Top 16“, pateko keturi Lietuvos „Drifto karaliai“: Evaldas Kovalenka, A.Čibirka, A.Vasiliauskas ir Timas Simniška, tačiau į „Top 8“ pateko tik trys. Visą dieną savo „Nissan Silvia“ pavarų dėžę keitęs E.Kovalenka nepasipriešino Mantui Kulvinskui.

„Top 16“ baigėsi ir D.Matusevičiaus kelionė – jis turėjo pripažinti jam į tėvus pagal amžių tinkančio D.Kepežinsko pranašumą. Dyzelinis BMW vėliau įveikė ir „Top 8“ etapą, pralaimėjo „Top 4“, tačiau kovoje dėl trečiosios vietos įveikė Kastytį Alekną. 

Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Autoplius Lietuvos drifto čempionatas“ Kaune
Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr./„Autoplius Lietuvos drifto čempionatas“ Kaune

Finale susitiko be problemų iki šio etapo nukeliavęs A.Vasiliauskas ir Mantas Kulvinskas. Aikštelių meistru pravardžiuojamas A.Vasiliauskas čia įrodė savo pranašumą prieš vilnietį – nei vienam iš trijų teisėjų nekilo abejonių, kas gi yra pirmo „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapo nugalėtojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius