-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmame Pabaltijo šoninio slydimo čempionato etape laimėjo Janis Eglite

Praėjusį savaitgalį Rygoje, Bikerniekų trasoje, rinkosi geriausi Pabaltijo šalių „šonaslidžio“ atstovai. Gegužės 6 dieną, šeštadienį, vyko Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Pabaltijo šoninio slydimo čempionatų pirmieji etapai.
Baltijos šoninio slydimo čempionatas 2017 Rygoje
Baltijos šoninio slydimo čempionatas 2017 Rygoje
Temos: 2 Driftas Ryga

Iš Lietuvos į Latvijos sostinę atvyko trylika sportininkų, tarp kurių Benediktas Čirba, Andrius Čibirka, Mantas Kulvinskas, Kęstutis Kelpša, Donatas Macpreikšas, Evaldas Kovalenka, Gediminas Levickas bei kiti. Treniruočių metu labiau nesisekė pernai metų Lietuvos čempionui Andriui Čibirkai, kuris pirmuosiuose etapuose važiuoja ne su savo BMW – galingo 2JZ variklio sūkių neatlaikė net 3 greičių dėžės. Kirsdamas aukštus trasos kampus savo automobilį lengvai apgadino Artūras Ravluškevičius – lūžo važiuoklė. Nukritus ratui Arūno Černevičiaus BMW E30 trenkėsi į trasos sieną, dėl ko nepavyko gerai pasirodyti kvalifikacijoje.

Kvalifikacijoje iš Lietuvių geriausiai sekėsi A. Čibirkai, kuris užėmė antrą vietą tarp visų sportininkų. Kęstutis Kelpša liko penktas, Gediminas Levickas – aštuntas. Geros nuotaikos nestokojo ir B. Čirba, kvalifikacijoje užėmęs paskutinę, 27-ą vietą: „Yra tik dvi geros vietos – pirma ir pirma nuo pabaigos. Pirmame važiavime padariau klaidą, tad antras buvo saugus, kad galėčiau surinkti taškus, reikalingus patekimui į Top32 važiavimus“.

Poriniuose važavimuose jau Top32 etape iškrito pernai Latvijoje laimėjęs Donatas Macpreikšas, Evaldas Kovalenka ir Gediminas Levickas. Atkakliausia kova šiame etape vyko tarp B. Čirbos ir labai greito latvio Ignuso Jakobsonso. Pirmųjų važiavimų metu po kartą suklydę sportininkai turėjo pakartoti kovą ir „one more time“ laimėjo lietuvis, kuris kartu su M. Kulvinsku, Valdu Vindžigelskiu, Luku Garalevičiumi, Džiugu Matusevičiumi, A. Čibirka ir K. Kelpša pateko į „Top16“ važiavimus.

„Top16“ etape iškrito net penkti Lietuvos sportininkai – tarp aštuonių geriausių pateko tik M. Kulvinskas ir V. Vindžigelskis, iš kurių geriausiai sekėsi Mantui. Pirmojo finalinio važiavimo metu suklydęs lietuvis nusileido Latvijos šonaslydžio žvaigždei Janiui Eglite.

VIDEO: Mantas Kulvinskas pirmame Lietuvos „drifto“ čempionato etape
VIDEO: Benediktas Čirba apie „drifto“ varžybas Rygoje

Pabaltijo drifto čempionatas

Pabaltijo drifto čempionato metu taip pat vyksta ir įskaitiniai Lietuvos, Latvijos ir Estijos čempionatų etapai. Kiekvieno iš šalių čempionato rezultatai yra apskaičiuojami įvertinant užsiregistravusius sportininkus. Jeigu porinių važiavimų metu iškrenta keli to paties čempionato dalyviai, aukštesnė vieta yra skiriama sportininkui parodžiusiam geresnį rezultatą kvalifikacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius