Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąsias šių metų sezono „Formulės-1“ lenktynes Australijoje laimėjo Sebastianas Vettelis

Debiutines 2011 metų „Formulės-1“ sezono lenktynes Australijoje, Melburne laimėjo „Red Bull“ pilotas, praėjusių metų čempionas Sebastianas Vettelis. Jo persvara prieš antroje pozicijoje finišavusį Lewisą Hamiltoną buvo net 20 sekundžių.
Lenktynių nugalėtojas Sebastianas Vettelis
Australijoje laimėjo Sebastianas Vettelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

Aukštoje trečioje pozicijoje finišavo ir ant nugalėtojų pakylos užlipo „Renault-Lotus“ komandos lyderis rusas Vitalijus Petrovas. Jis iki pat finišo gynė šią poziciją nuo Fernando Alonso. „Ferrari“ atstovas lenktynes baigė ketvirtoje pozicijoje. Tai puikus pasirodymas įvertinant tai, kad lenktynių starto metu Fernando buvo nusiritęs iki 9 pozicijos.

Skeptikų prognozės dėl ypač greitai nusidėvinčių „Pirelli“ padangų nepasitvirtino. Lyderiai naudojo tris padangų komplektus, o puikioje septintoje pozicijoje debiutines „Formulės-1“ lenktynes užbaigęs Sergio Perezas visą distanciją įveikė vos su vienu padangų keitimu.

Tiesa, lyderių trejetukas gali ir pasikeisti. Antroje vietoje finišavusio Lewiso Hamiltono „McLaren“ bolido dugnas buvo gerokai pažeistas. Po techninės komisijos paaiškės, ar ant dugno esantis elementas yra nusidėvėjęs mažiau nei vieną milimetrą. Pagal lenktynių reglamentą bolidas, kurio dugno elementas nusidėvėjęs daugiau nei vieną milimetrą, iš lenktynių yra diskvalifikuojamas.

Kito „McLaren“ piloto Jensono Buttono lenktynės galėjo būti geresnės. Jam koją pakišo teisėjų skirta pravažiavimop pro techninio aptarnavimo zoną bauda. Jis ją gavo neleistinai aplenkęs Felipę Massą. Tiesa, iki finišo jis palipėjo keliomis pozicijomis aukštyn ir finišavo šeštoje pozicijoje. Iki penktu likusio Marko Webberio jam pritrūko 16 sek.

Gerą tempą bandomųjų važiavimų metu demosntravusi „Mercedes“ komanda Australijoje išgyveno košmarą. Nei Michaeliui Schumacheriui, nei Nico Rosbergui lenktynių pabaigti nepavyko. Pirmasis krito smūgį į bolido galą gavęs Schumacheris. Po lenktynių Michaelis sakė, kad lenktynes galėjo tęsti, tačiau pasitraukė dėl galimai nesaugaus bolido. Tuo tarpu Rosbergas buvo eliminuotas netikėtai prasto ir, galima sakyti, optimistinio Rubenso Barrichello lenkimo metu. Po šio susidūrimo baigėsi ir Rubenso pasirodymas.

Tik 14 pozicijoje finišavo sužeistą Robertą Kubicą „Renault“ ekipoje pakeitęs Nickas Heidfeldas. Tai galima pateisinti tuo, kad bolidas buvo kurtas Robertui ir suderintas jo vairavimo manierai. Galime tik svarstyti, koks būtų Roberto rezultatas turint galvoje, kad paprastai lėtesnis jo kolega V.Petrovas lenktynes pabaigė ant nugalėtojų pakylos.

Greičiausią lenktynių ratą „Albert Park“ trasoje įveikė Felipe Massa (1:28.947). Lenktynių nugalėtojo Sebastiano Vettelio greičiausias ratas buvo tik ketvirtas (1:29:844). Už jį greitesni buvo ir Fernando Alonso (1:29:487), ir Markas Webberis (1:29.600).

Papildyta 15 val. Lenktynių teisėjai po techninės ekspertizės diskvalifikavo „Sauber" komandos lenktynininkus. Apie tai skaitykite čia.

Poz. Pilotas Komanda Atsilikimas Tšk.
1 S.Vettelis „Red Bull“ 01:29:30,26 25
2 L.Hamiltonas „McLaren“ 22,297 18
3 V.Petrovas „Renault“ 30,56 15
4 F.Alonso „Ferrari“ 31,772 12
5 M.Webberis „Red Bull“ 38,171 10
6 J.Buttonas „McLaren“ 54,304 8
7 S.Perezas „Sauber“ Diskvalifikuotas  
8 K.Kobayashi „Sauber“ Diskvalifikuotas  
9 F.Massa „Ferrari“ 01:25,19 6
10 S.Buemi „Toro Rosso“ + 1 ratas 4
11 A.Sutilas „Force India“ + 1 ratas  2
12 P.di Resta „Force India“ + 1 ratas  1
13 J.Alguersuari „Toro Rosso“ + 1 ratas  
14 N.Heidfeldas „Renault“ + 1 ratas  
15 J.Trulli „Team Lotus“ + 2 ratai  
16 J.D Ambrosio „Virgin“ + 4 ratai  
17 T.Glockas „Virgin“  nebaigė  
18 R.Barrichello „Williams“  nebaigė  
19 N.Rosbergas „Mercedes“  nebaigė  
20 H.Kovalainenas „Team Lotus“  nebaigė  
21 M.Schumacheris „Mercedes“  nebaigė  
22 P.Maldonado „Williams“  nebaigė  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius