Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 23 /20:04

Pirmasis metų „Formulės 1“ sprintas: Maxas Verstappenas gavo niuksą, bet pademonstravo raumenis

Ketvirtasis šių metų F1 etapas ypatingas tuo, kad jis vyksta išplėstiniu formatu. Penktadienį vyko kvalifikacija, šeštadienį – 100 km sprintas, kuriame komandos galėjo pelnyti papildomų taškų. Jie skiriami pirmas aštuonias vietas užėmusiems lenktynininkams. O sekmadienį – jau tradicinės varžybos.
Maxas Verstappenas Imoloje
Maxas Verstappenas Imoloje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Puikiai pasirodžiusi šeštadienio sprinte ir, skirtingai nei „Mercedes“ (65), pelniusi taškų, „Red Bull“ atsikovojo antrąją vietą bendroje įskaitoje (69), tačiau iki „Ferrari“ (116) Maxo komandai toli.

Nors M.Verstappenas ir buvo laimėjęs kvalifikaciją, jau starte pirmą vietą iš jo atėmė bičiulis ir konkurentas Ch.Leclercas. Ir nors Monako atstovas daugiau nei pusę sprinto demonstravo puikų laiką, pabaigoje „pavargo“ jo padangos. Tuo meistriškai pasinaudojo Maxas Verstappenas, atkovojęs prarastą pirmąją vietą.

Bandžiusiems strateguoti su minkštomis padangomis pilotams labai „padėjo“ G.Zhou (Alfa Romeo) avarija sprinto pradžioje. Dėl geltonos vėliavos fazės buvo galima pataupyti padangas.

Penktadienio kvalifikacijos epizodų nuoroda

Šeštadienio Sprinto epizodų nuoroda

Šeštadienio sprinto lenktynės

Kevinas Magnussenas, Mickas Schumacheris (abu „Haas“) ir Nicolas Latifi startavo „geltonomis“ vidutinėmis padangomis. Visi kiti – minkštomis „raudonomis“.

Visi lenktynininkai turėjo nuvažiuoti 21 ratą. Stoti keisti padangų nebuvo privaloma. Trasoje yra tik viena DRS zona, trasa lenkimams nedėkinga.

Sprinto eiga

Finišas! C.Sainzas ir S.Perezas pakilo atitinkamai iki ketvirtos ir trečios vietų. Antras lieka Ch.Leclercas, pirmas – M.Verstappenas.

M.Schumacheris (Haas) pelno geriausią savo startinę poziciją istorijoje – P10. G.Russelo (Mercedes) P11 atrodo gana kukliai.

20/21. Gražus, paruoštas Maxo Verstappeno lenkimas, jis atsikovoja P1. Ch.Leclercas, palaikęs greitą tempą iki 15-to rato, lieka už jo nugaros.

16/21. M.Schumacheris aplenkia S.Vettelį ir pašoka į TOP10. Tai būtų aukščiausia jaunojo vokiečio startinė pozicija.

0,662 sek. Tiek skiria C.Sainzą nuo M.Verstappeno. Tikrai mažas skirtumas. Ko gero, prastėja ispano padangų kokybė.

F.Alonso gavo perspėjimą už „bangavimą“.

14/21. Ch.Leclercas gana užtikrintai išlaiko 1,5 sek. persvarą nuo Maxo Verstappeno. Mažai šansų, kad olandas aplenks savo bičiulį.

11/21. Leclercas, Verstappenas, Perezas, Norrisas, Ricciardo. Toks lyderių penketukas įpusėjus sprintui. Sainzas stengiasi pakilti aukštyn (jis kvalifikacijoje patyrė avariją) ir pasiekti penketuką.

7/21. Abu Mercedes pilotai smunka žemyn. Lewisas – P15, George'as – P12. Tad sekmadienį sunku tikėtis stebuklo iš „Mercedes“.

4/21. Lenktynės tęsiamos. K.Magnussenas gauna griežtą įspėjimą už „bangavimą“ prieš varžovą.

1/21. Ch. Leclercas šauna į priekį. Fantastiškas manevras starto tiesiojoje. Maxo vos neaplenkė ir Lando Norrisas. O G.Zhou (Alfa Romeo) jau antrajame sektoriuje patiria avariją po kontakto su Pierre Gasly, o šiam sprogsta priekinė padanga. Sudėtingai iš vietos pajudėjo Fernando Alonso (Alpine).

Geltonos vėliavos epizodas, ko gero, naudingas tiems, kurie startavo minkštomis padangomis, jos pataupytos.

Startas. Lenktynes pilotai pradeda pagal penktadienio kvalifikacijos rezultatus.

Šeštadienio treniruotė

Imoloje prieš Emilijos Ramanijos GP Sprinto sytartą šeštadienį sportininkai dar turėjo vieną treniruotę. Skirtingai, nei kvalifikacijoje, ji vyko sausoje trasoje. Greičiausias joje buvo George'as Russelas (Mercedes). Antras – Sergio Perezas. Bet vargu, ar tai reiškia, kad sidabrinės strėlės gali grįžti tarp greičiausių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius