Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pirmieji į 1006 km lenktynes užsiregistravo Baltarusijos lenktynininkai

Maratonines automobilių lenktynes rengianti „Promo Events“ šią savaitę paskelbė liepos 18-21 dienomis Palangoje vyksiančių tradicinių, jau devynioliktųjų jų metraštyje 1006 km lenktynių dalyvių registraciją. Lenktynių organizatorius maloniai nustebino greita sportininkų reakcija. Juolab, kad pirmoji paraiška atėjo ne iš Vilniaus ar Kauno ir net ne iš Lietuvos, o iš kaimyninės Baltarusijos.
 „ENEOS 1006 km lenktynių“ akimirka
„ENEOS 1006 km lenktynių“ akimirka / Dainiaus Cuberos nuotr.

„Apie ne tik Lietuvą garsinančias ilgų nuotolių lenktynes Palangoje žinome ne iš nuogirdų, tad „katės maiše“ tikrai neperkame, – sakė pirmąją paraišką atsiuntusios „RCM Motorsport“ komandos vadovas ir vienas jos sportininkų Jegoras Jermakovičius. – Pirmą kartą Palangoje lenktynes tiesiogiai stebėjau 2014 metais, po metų apsilankiau dar kartą, o paskutinius du kartus jas žiūrėjau per televizorių. Tai vienas geriausiai organizuojamų renginių, o centrinė jo ašis – 1006 km lenktynės pasižymi itin atkaklia, iki finišo besitęsiančia intriga, kuri ir vilioja sportininkus.“

J.Jermakovičius kartu su komandos draugais baltarusiais Dmitrijumi Nikazačenka ir Vitalijumi Kazakevičiumi į Palangos trasą išvairuos „Alfa Romeo 15155“ automobilį, kurio ratus suka 3 litrų darbo tūrio variklis ir kausis A3000 klasėje.

„Tai tradiciškai pajėgi klasė su stipriais, pagarbos vertais varžovais, – pasakoja komandos kapitonas. – Tačiau ne mažiau nei pačios lenktynės mus žavi itin plati bei absoliučiai daugumai patraukli renginio programa, tad didžiausiame jūsų vasaros kurorte tikrai turėsime ką veikti.“

Baltarusių „RCM Motorsport“ ekipa – 1006 km lenktynių debiutantė, tačiau ji jau dalyvavo ne vieneriose ilgų nuotolių lenktynėse, rengiamose Baltijos šalyse.

Komandos kovinis ginklas dabar labai kruopščiai rengiamas ateinančio sezono kovoms, o balandį ekipos sportininkai jį tikisi iš dirbtuvių jau išvairuoti į bandymų trasas.

„Šiemet Palangoje vyksiančios 1006 km lenktynės bus jau devynioliktosios nuo pat 2000-ųjų besitęsiančioje jų istorijoje, – sako varžybas rengiančios VšĮ „Promo events“ vadovas Darius Jonušis. – Šis skaičius savaime byloja, jog į šiemetines lenktynes mes, jų rengėjai, žvelgiame tarsi į generalinę repeticiją prieš kitąmet sukaksiantį renginio dvidešimtmečio jubiliejų, kurį ketiname paminėti su visų lenktynių nugalėtojais ar prizininkais, o dar geriau – su visais jose dalyvavusiais ir dar dalyvausiančiais.“

Pasak pagrindinio lenktynių organizatoriaus, šiemet Palangoje vyksiančio 19-ojo lietuviškojo automobilių maratono programa bus dar platesnė bei įvairesnė, į savo verpetą įtrauksianti ne tik komandas, bet ir visus, atvykusius į Palangą.

Be baltarusių norą varžytis šiemet Palangoje jau pareiškė Dariaus Vasiliausko vadovaujama „RD signs racing“ ir Mariaus Batūros „Gera dovana – Emexlogistics.eu“ komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius