Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji Europos autokroso čempionato etapo diena Vilkyčiuose: klausimų daugiau negu atsakymų

Vėlyvą šeštadienio popietę Vilkyčių automobilių sporto komplekse baigėsi pirmoji antrojo Europos automobilių kroso čempionato etapo diena. Jos metu dalyviai įveikė laisvąsias treniruotes, chronometruojamus važiavimus ir pirmąsias kvalifikacines lenktynes. Europos automobilių kroso čempionato klasių dalyviai šeštadienį varžėsi vienoje kvalifikacijoje, o Nacionalinių klasių dalyviams kvalifikacijos šeštadienį buvo numatytos dvi, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

35-erių metų jubiliejų mininčiame Vilkyčių automobilių sporto komplekse šeštadienį žiūrovai turėjo galimybę išvysti visą Senojo žemyno autokroso elitą. Taip pat čia pasirodė ir Nacionalinių klasių dalyviai. Pagal tai, kaip klostėsi važiavimai galima daryti išvadą, kad kol kas pilotai laikosi konservatyvios taktikos ir visus kozirius ketina atversti sekmadienį.

Viso šeštadienio metu didesnių incidentų neužfiksuota, o važiavimus stabdyti teko vos kartą dėl trasoje apsivertusio „CrossCar“ klasės dalyvio. Tiesa, keletą dalyvių vienoje ar kitoje klasėse sustabdė gedimai, tačiau mechanikams priešakyje – visa naktis, o žinant Europos automobilių kroso čempionato komandų techninį aprūpinimą atsarginėmis dalimis, per tokį laiko tarpą mechanikai drąsiai galėtų surinkti naują bagį.

Po pirmosios dienos Vilkyčiuose paaiškėjo klasių favoritai, tačiau čia kol kas klausimų daugiau nei atsakymų. Kai kuriems pilotams, lyderiavusiems praėjusiais metais ar pirmame šių metų etape Bauskėje, Vilkyčiuose pirmoji diena nesusiklostė, tačiau prieš akis sekmadienis ir šachmatų figūros lentoje čia gali išsidėstyti visiškai priešingai šios dienos įvykiams.

Klasėje „SuperBuggy“ pirmąjį važiavimą laimėjo vokietis Berndt Stubbe. Tačiau jis ramus jaustis tikrai negali, kadangi jam įkandin finišavo Nyderlandų atstovas Mike Bartelen. Trečioje vietoje pirmąją dieną baigė čekas Petr Nikodem. Tačiau lyderiai negali jaustis ramūs, kadangi būtent pastarasis lenktynininkas greičiausias buvo chonometruojamuose važiavimuose.

Tai reiškia, kad Petr Nikodem gali važiuoti greitai turėdamas erdvės prieš save, todėl jo sekmadienio startas iš pirmosios eilės gali pakeisti visą įvykių tėkmę. Vilčių dar nelaidoja ir šiandien ketvirtas klasifikuotas Jakub Kubiček, kuris chronometruojamuose važiavimuose parodė antrą laiką.

„Buggy1600“ po pirmos lenktynių dienos geriausiai rikiuotėje atrodo čekas Jakub Novotny. Antroje vietoje rikiuojasi Nyderlandų pilotas Bart Van Der Putten. Trečias šiandien buvo Kevin Peters iš Liuksemburgo. Šioje klasėje varžosi ir keturi lietuviai. Geriausiai kol kas sekasi Tomui Zavarskiui, kuris klasifikuojamas dešimtoje vietoje. Iškart už jo – tauragiškis Kęstas Krakys. Atitinkamai 13-oje ir 14-oje vietoje rikiuojasi Tomas Skrodenis ir Saulius Žunda.

„JuniorBuggy“ kategorijoje po pirmosios dienos lyderio rolė priklauso čekui Arnošt Florian. Už jo rikiuojasi kaimyninės Latvijos atstovas Kristians Grencis. Trečias – dar vienas Čekijos atstovas Filip Durt.

Naujojoje, nuo šių metų pagal FIA nuostatus įkurtoje „CrossCar“ kategorijoje pirmauja prancūzas David Meat. Antras kol kas ispanas Juan Jose Moll Hernandez. Simo Firenze iš Italijos po šios dienos žengia trečias.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Kur kas daugiau veiksmo už Europos automobilių kroso čempionato klasių dalyvius šiandien turėjo Nacionalinių įskaitų lenktynininkai. „Super2000“ dalyvių gretose, kur sportininkai buvo atskirti į du pogrupius, veiksmo išties netrūko. Nors dalyvių rezultatai skaičiuojant atskirų pogrupių bendrą lentelę dar nėra publikuojami, tačiau vienu iš favoritų čia galima įvardyti VAZ vairuojantį Donatą Krasauską.

Jis pirmame važiavime, savo pogrupyje patyrė nemenkų susistumdymų su oponentais ir atsipirko kėbulo darbais, tačiau antrame važiavime parodė raumenis ir tapo laimėtoju. Jis apsigynė nuo persekiotojo Karolio Petreikio su „Honda Civic“. Kitame pogrupyje triumfavo latvis Janis Gustanis su „Toyota MR2“, tad galima daryti išvadą, kad kol kas galu varomi automobiliai čia turi pranašumą prieš varomus priekine ašimi. Viskas čia spręsis sekmadienį.

VIDEO: EAX Vilkyčiai pirma diena

„SuperCars“ Nacionalinėje klasėje startavo vos keturi dalyviai, tačiau labai greitai jų gretos sumažėjo. Dėl pavarų dėžės gedimo iš lenktynių pasitraukė ir jau daiktus susipakavo Audrius Stanis. Dėl pozicijų trejetuke liko kovoti Paulius Šniukas, Eligijus Abartis ir Raimondas Monstvila. Kiek įdomesnę dvikovą buvo galima stebėti tik starte, nes Pauliaus Šniuko atmosferinis VW iš vietos šokdavo kur kas smagiau nei Eligijaus Abarčio „Puma“. Tačiau Eligijus atsigriebdavo jau po iki pirmojo tolimojo posūkio.

Šeštadienį veiksmo buvo ne tik trasoje, bet ir už jo ribų. Čia koncertinę programą atliko atlikėja Edita Barkevičiūtė, o po jos scenoje pasirodė ir dainininkas Donatas Bastys. Žiūrovams organizatoriai taip pat pasiūlė ir daugiau papildomų pramogų, o patys mažiausi varžybų žiūrovai laiką leido ant pripučiamų batutų.

Birželio 12-ą dieną, sekmadienį lenktynių savaitgalio drama 9.45 val. bus pratęsta trečiuoju kvalifikaciniu važiavimu, kuriame vėl išsirikiuos Nacionalinės klasės sportininkai. Iškart po jų pasirodymo, 10 val. antrame kvalifikaciniame važiavime startuos Europos automobilių kroso čempionato klasių dalyviai. 11.30 val. trasoje ketvirtam kvalifikaciniam važiavimui susiburs Nacionalinės klasės dalyviai. 11.45 val. juos trasoje vėl pakeis Europos elitas, kurių lauks trečioji kvalifikacija. Nuo 11 val., vyks senovinių automobilių paroda, o apie 13.30 val. danguje įvairiausius piruetus atlikinės lėktuvai, vyks oro akrobatikos pasirodymas.

Bilietais į Europos automobilių kroso čempionato etapą žiūrovai gali pasirūpinti iš anksto. Galima įsigyti bilietus ne tik vienai ar kitai renginio dienai, bet iškart visam savaitgaliui. Tokiam paketui taikomos nuolaidos. Išsamesnę informaciją apie bilietų kainas ir visus pasirinkimo variantus galima rasti „Bilietai.lt“ platformoje paspaudus čia. Bilietais taip pat bus prekiaujama ir renginio dieną, tačiau gali trūkti vietų, todėl organizatoriai ragina neatidėlioti ir jau dabar planuoti savo savaitgalio išvyką į vienintelį tokio lygio renginį Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius