-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji Europos ralio čempionato etapo Estijoje diena – tik lengvas apšilimas

Penktadienio vakarą Estijoje, Tartu mieste iškilmingos ceremonijos metu duotas startas šeštąjam Europos ralio čempionato etapui. Čia prie starto stojo per 60 dalyvių, įskaitant ir tuos ekipažus, kurie varžosi istorinių automobilių kategorijoje bei „Open“ klasėje.
Pirmasis greičio ruožas
Pirmasis greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pirmą ralio dieną keturiolika ekipažų varžėsi kvalifikacijoje, po kurios pagal pasiektus rezultatus pilotai rinkosi startines pozicijas.

Kvalifikaciją laimėjo Aleksejus Lukjanukas su Aleksejumi Arnautovu. Jie pasirinko keturioliktą starto poziciją vien todėl, kad netektų važiuoti nenuvalyta danga.

Pirmasis greičio ruožas buvo tik lengvas apšilimas ir daugiau duoklė žiūrovams nei kova dėl rezultato.

Istorinio Tartu miesto gatvėmis vykusios lenktynės nusidriekė vos 1,33 km atkarpoje, tačiau suteikė nemažai gerų emocijų žiūrovams. Dalyviai čia varžėsi ne tik ant asfalto, bet važiavo ir pakankamai slidžiu akmeniniu grindiniu.

Geriausią laiką ERC įskaitoje parodė A.Lukjanukas ir A.Arnautovas. Jie trasą įveikė per 1 min. 4,5 sek. Antrą rezultatą parodė R.Sirmacis, atsilikęs beveik 2 sek. Trečio laiko autorius – čekas J.Tarabusas.

Open klasėje, kurioje varžosi ir du lietuviai, greičiausi buvo M.Samsonas su M.Varža. Jie pademonstravo 1 min. 7,6 sek. rezultatą. Už jų Open įskaitoje rikiuojasi dar vienas lietuviškas duetas – Egidijus Valeiša ir Povilas Reisas.

Tiesa, Lietuvos ralio aistruolius džiugina M.Samsono rezultatas – vertinant ekipažo laiką ERC įskaitos atžvilgiu, lietuvių duetas pretenduotų į šeštąją vietą.

Antrają ralio dieną dalyvių laukia devyni greičio ruožai, o sekmadienį – dar šeši „dopai“. Tiesa, OPEN klasės dalyviai lenktyniaus iš viso tik devyniuose greičio ruožuose ir savo pasirodymą pabaigs sekmadienio popietę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius