Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmuosius taškus Latvijoje iškovoję NEZ ralio kroso dalyviai kraustosi į Lietuvą

Sekmadienį Rygos pašonėje esančiame automobilių sporto komplekse „333” baigėsi pirmasis Šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso čempionato etapas. Jame prie starto buvo galima išvysti ir Lietuvos atstovus.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

NEZ „Super 1600” klasėje nugalėtoju tapo VAZ 2108 vairuojantis latvis Roberts Vitols. Suomis Kalle Markkanen, sėdęs prie „Mini Cooper“ vairo, finišavo antroje vietoje. Trečią rezultatą pademonstravo ir Lietuvos garbę apgynė Laurynas Petraška, lenktyniavęs VAZ 2108 automobiliu. Penktoje pozicijoje varžybas baigė dar vienas lietuvis – Rokas Jakubauskas. 8-11 vietose taip pat įsitvirtino mūsų tautiečiai – Giedrius Stonys, Žilvinas Motiejūnas, Kęstutis Skiezgilas ir Gintautas Malinauskas.

NEZ 2000 kategorijoje startavo du lietuviai. Su estiška licencija lenktyniavo ir 11-ą vietą laimėjo Vytautas Samsonas, startavęs „VW Polo“ automobiliu. Šešioliktą vietą ir vieną tašką pelnė Mindaugas Sidabras.

Šioje įskaitoje nugalėtoju tapo latvis Kristaps Grunte. Jis už savęs paliko du suomius – Crazy Mike ir Tero Parkkinen.

„Autofostra“ nuotr./Arvydas Galinis
„Autofostra“ nuotr./Arvydas Galinis

NEZ Open įskaitoje lietuviai nestartavo, o triumfavo čia Suomijos delegacija. Nugalėtojo taurę iškovojo Olli Lavikainen, vairavęs „Volvo S40”.

Antrąją poziciją laimėjo Timo Laapotti su „Toyota MR2-Honda” prototipiniu modeliu. Miko Ikonen, taip pat vairavęs „Ford Fiesta“ ir „Volvo“ hibridą, žengė ant trečiosios vietos laiptelio.

RX Open įskaitoje startavo penki dalyviai. Iš jų du – lietuviai. Antrą poziciją iškovojo „Ford Fiesta MK VII“ vairavęs Arvydas Galinis. Jis nusileido tik latviui Armandui Plūme, kuris startavo ne itin išvaizdžiu, bet beprotiškai galingu, 4,2 litro variklį turinčiu „Audi 80” automobiliu. Trečią vietą laimėjo Janis Vegeris su „Audi Coupe“.

„Volkswagen Golf R32 MK IV” pilotavęs Egidijus Kirdeikis savo debiutinį pasirodymą ralio krose baigė penktoje vietoje. Geresnį rezultatą „Mūša Kross“ komandos sportininkui pasiekti sukliudė variklio problemos, tad lenktynininkas finale jau nebepasirodė.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Susikrovę pirmąjį taškų bagažą NEZ ralio kroso sportininkai jau pakuojasi mantą ir ruošiasi kelionei į Lietuvą, kadangi artėjantį savaitgalį antrasis šio čempionato etapas vyks Vilkyčių autokroso trasoje.

Šeštadienį sportininkų laukia tik administracinė ir techninė komisijos, o lenktynės prasidės ir baigsis sekmadienį, todėl tai puikus pasiūlymas tikriems automobilių sporto gerbėjams, kurie po šeštadienį finišuosiančių „Eneos 1006 km” lenktynių Palangoje jau kitą dieną turi galimybę apsilankyti ir šiose ralio kroso varžybose, Vilkyčiuose.

Beje, Vilkyčiuose vyks ne tik Šiaurės Europos zonos šalių, bet ir Lenkijos bei Lietuvos ralio kroso čempionatų etapai, todėl veiksmo čia bus tikrai ne mažiau, nei šį savaitgalį buvo Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius