-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plento žiedinėse lenktynėse Latvijoje lietuviai buvo nepavejami

Po dviejų metų pertraukos šeštadienį Latvijos „Bikernieki“ trasoje Rygoje įvyko antrasis Lietuvos plento žiedinių lenktynių čempionato etapas. Lietuviai rungtyniavo drauge su latviais ir pastariesiems šluostė nosis jų namų trasoje. Tik „Pretendent“ klasėje latviai buvo greitesni, – rašoma pranešime spaudai.
Plento žiedinės lenktynės Latvijoje
Plento žiedinės lenktynės Latvijoje / R. Veniukevičiūtės nuotr.

Galingiausių „Superbike“ motociklų klasėje lyderio pozicijas išlaikė Šarūnas Pladas, antrą vietą pelnė 12 sekundžių atsilikęs Tomas Januška. Š. Pladas „Bikernieki“ trasos ratą greičiausiai įveikė per 1:39:316, T. Januška – 1:40:866. Šie abu sportininkai buvo greičiausi ir absoliučioje įskaitoje. Trečią vietą lietuvių čempionato „Superbike“ klasėje užėmė Audrius Žukaitis, taip pat buvęs greitesnis už latvių trečios vietos nugalėtoją.

„Superbike“ klasės lenktynės vyko kartu su „B1000“ klase, jose rungėsi 19 sportininkų iš Lietuvos ir Latvijos. „B1000“ klasėje nugalėtojo taurę atsiėmė Raimundas Skaisgiris, antrąją vietą užėmė Jaroslav Maleiko, trečiąją – Vytautas Stasaitis.

Latvių „Supersport“ klasės lenktynės buvo apjungtos su lietuvių „B600“ klase, čia dalyvavo 12 sportininkų. Šiose lenktynėse su vyrais varžėsi ir vienintelė moteris – Latvijos sportininkė Vineta Sartaputna. „B600” klasės nugalėtojais tapo Gedas Čeplaitis, Mantas Urmonas ir Justinas Kontrauskas. M. Urmonas nuo pirmos vietos nugalėtojo atsiliko 7,5 sekundėmis.

Kova tarp latvių ir lietuvių

C arba „Pretendent“ klasėje varžėsi 18 sportininkų. Čia latviai apgynė savo garbę ir bendroje įskaitoje užėmė pirmąsias tris vietas. Greičiausias iš lietuvių galingesnių motociklų (1000 cc) klasėje Ignas Udra bendroje su latvių įskaitoje liko ketvirtas. Antrą vietą Lietuvos čempionato etapo įskaitoje užėmė Aurimas Kvietkus, nuo I. Udros atsilikęs 9 sekundėmis. Trečiasis buvo Artūras Darbutas, nuo A. Kvietkaus atsilikęs vos sekundės dalimi. Ant „C600“ klasės nugalėtojų pakylų rikiavosi Algirdas Gineika, Andrius Šlajus ir Žilvinas Butkevičius.

„Bikernieki“ žiede šeštadienį iš viso vyko trejos varžybos – ne tik lietuvių ir latvių čempionatų etapai, bet ir lietuvių organizuojamos mėgėjų lenktynės. „Apjungus šias varžybas į renginį pavyko pritraukti bemaž 100 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos", – teigė Lietuvos motociklų sporto federacijos Plento žiedo komisijos pirmininkas Jaroslavas Buinauskas.

Kitas Lietuvos plento žiedinių lenktynių čempionato etapas vyks „Nemuno žiede“ liepos 1 dieną. Varžybų naujiena – nauja „Street“ klasė, kurioje gatvės motociklais galės dalyvauti anksčiau LMSF licencijų neturėję motociklininkai. Būtina sąlyga – motociklai turi būti praėję valstybinę techninę apžiūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius