Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po azartiškų lenktynių paaiškėjo „Dream 2 Drive“ čempionato finalininkai

Po savaitgalį vykusių azartiškų pusfinalio lenktynių į finalinį etapą pateko tik pusė dalyvių. 8 geriausi dėl savo svajonės – tapti tikru lenktynininku – rungsis birželio 9 dieną. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Neste „Dream 2 Drive“ čempionato akimirkos
Neste „Dream 2 Drive“ čempionato akimirkos / Organizatorių nuotr.

Įgūdžiams imlūs automobiliai

Po lūpas prikąsti privertusių lenktynių savo pranašumą prieš kitus 4 dalyvius II grupės pusfinalio grupėje pademonstravo estas Urmas Riis, Matas Mendelis, Gvidas Okas ir Tauras Gudinavičius. Burtai lėmė, kad pirmosios tos dienos lenktynės vyktų Hokenhaimo trasoje su neįprastu „Taatus" lenktyniniu bolidu. Reikėjo važiuoti tolygiai ir posūkiuose išnaudoti didelę jo prispaudžiamąją galią. Kvalifikacijoje ir pirmajame važiavime dominavo M.Mendelis. Antrasis važiavimas buvo atvirkštine starto tvarka ir čia labai dideliu skirtumu pirmas finišavo U.Riis.

Antrieji burtai pateikė dar sunkesnę užduotį. Stipriai vairuotojo sugebėjimus ir trūkumus pabrėžiantis ketvirtosios kartos „Mazda MX-5" „Vallenlungos" trasoje. Čia lyderiais vėl važiavo Urmas Riis ir Matas Mendelis. Tačiau visų lenktynių metu buvo apstu mikrodvikovų. Dėl gerų pozicijų reikėjo kovoti kone kiekviename posūkyje, nes automobiliai buvo identiški, o vairuotojai – vieni geriausių Baltijos šalyse.

Per šias lenktynes dalyviai galėjo surinkti maksimalų 20 taškų kraitį. Šie prisidėjo prie fiziniuose, psichologiniuose ir tikruose vairavimo testuose uždirbtų taškų bei lėmė patekimą į finalą. Taigi savo grupėje geriausiai pasirodė estas U.Riis ir į finalą pateko su 37 taškais iš 50 galimų. Nuo jo šiek tiek atsiliko M.Mendelis – 32 taškai. Tauras Gudinavičius ir Gvidas Okas turi po vienodai taškų – 29 – ir į finalą pateko kartu.

Vienvaldis lyderis

Kitą dieną vyko pirmosios grupės atkrentamieji važiavimai. Laimėti kelialapį į finalą šioje grupėje buvo sąlyginiai lengviau. Dėl susiklosčiusių aplinkybių pusfinalio važiavimuose negalėjo dalyvauti Lukas Drungilas ir Kristijonas Plioplys. Tuo tarpu artėjantį savaitgalį savo svajonės sieks Edvinas Žadeikis, Justas Pirinauskas, Algirdas Sabutis ir Dominykas Eičinas. Burtai lėmė, kad dalyviai tądien lenktyniavo labai gerai visiems pasaulio benzingalviams pažįstamais automobiliais – „Audi TT Cup" ir BMW M235i. Atitinkamai Jie važiavo „Brands Hatch Indy" visų dešinių posūkių trasoje ir gerai pažįstamoje Estijos „Auto24Ring".

Edvinas Žadeikis (L.Žentalio nuotr.)
Edvinas Žadeikis (L.Žentalio nuotr.)

Edvinas Žadeikis įrodė, kad atrankoje ne veltui buvo pirmas iš daugiau nei beveik pusantro šimto dalyvių. Jis dominavo 3 iš 4 tos dienos važiavimų ir abiejose kvalifikacijoje. Tik paskutinėse lenktynėse jį nukarūnavo ką tik abitūros egzaminą išlaikęs Justas Pirinauskas.

Galutinėje pusfinalio taškų suvestinėje J.Pirinauskas ir E.Žadeikis turi po vienodą taškų kraitį – 39. Nuo jų gerokai atsiliko A. Sabutis su 31 tašku. Tuo tarpu D. Eičinui kelialapį į finalą „nupirko" 29 taškai.

Lemiamose lenktynėse TOP 8 susitiks birželio 9 dieną, o taškai vėl pradedami skaičiuoti iš naujo. Daugiausiai taškų surinkęs lenktynininkas oficialiai taps naujuoju Baltijos šalių virtualių žiedinių lenktynių „Dream 2 Drive" čempionu. Kartu su prizu jis gaus lenktynininko licenciją, visą lenktynėms reikalingą aprangą, asmenines automobilių sporto trenerio Jono Dereškevičiaus pamokas ir vietą profesionalioje lenktynių komandoje. Su ja ir greitu „Volkswagen Scirocco GT24" automobiliu naujasis virtualių lenktynių čempionas dalyvaus svarbiausiose šių metų Baltijos šalių lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius