Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po karantino pertraukos į Marijampolės trasą grįžta „Weekend Grand Race“ varžybos

Vyriausybei dar šiek tiek atlaisvinus karantino suvaržymus buvo atrištos rankos autosporto varžybų rengėjams. Tuo suskubo naudotis „Weekend Grand Race“ organizatoriai, vieni pirmųjų šalyje nusprendę atnaujinti savo renginius. Marijampolės trasoje šios varžybų serijos dalyviai susitiks jau birželio 6-ą dieną.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.

Pirmasis šių metų sezono etapas vėl suburs Lietuvoje greitai populiarėjančių komandinių lenktynių nebrangiais automobiliais dalyvius, kurie varžysis Marijampolės autokroso trasoje.

„Weekend Grand Race“ formatas ir karantino laikotarpiu išliks nepasikeitęs, tačiau varžybos kol kas bus skirtos tik dalyviams. Organizatoriai žiūrovų įleisti negalės dėl vis dar galiojančių apribojimų, jei jie iki varžybų dienos nepasikeis.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Kaip visada dalyviai čia varžysis suskirstyti į dvi kategorijas pagal tai, koks jų vairuojamo automobilio variklio darbo tūris. Klasės čia dvi – iki 1,8 litro ir virš šios ribos.

Šiose varžybose komandą privalo sudaryti trys nariai, iš kurių mažiausiai viena turi būti mergina. Būtent merginos pradeda tiek kvalifikacinius, tiek finalinius važiavimus.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

Kvalifikacijose visi vairuotojai važiuoja nustatytą laiko normą ir per ją turi parodyti kuo geresnį rato įveikimo laiką.

Finale užduotis keičiasi – čia lenktyniaujama 55 ratų distancijoje ir nugalėtojus bei prizininkus jau lemia ne laikas, o faktinės finišo pozicijos.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

„Weekend Grand Race“ organizatoriai viliasi, kad dalyvių sąrašas ir vėl bus užpildytas maksimaliai, kadangi visi praėjusių metų etapai sulaukė didelio populiarumo ir tuščių vietų starto rikiuotėje nebūdavo.

Neabejojama, kad karantino laikotarpiu visos komandos turėjo daug gražaus laiko paruošti savo automobilius naujam sezonui ir birželio 6-ą dieną atvyks kovoti dėl pirmosios pergalės 2020-ųjų metų „Weekend Grand Race“ sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius