Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po ketvirtos „Dream 2 Drive“ atrankos savaitės kalno karalius liko nepajudintas

Ketvirtąją virtualių žiedinių lenktynių čempionato „Dream 2 Drive“ atrankos savaitę daug kas keitėsi, bet tik ne lyderis.
Pirmasis Neste D2D finalo etapas
Pirmasis Neste D2D finalo etapas / L.Žentalio nuotr

Pirmoje atrankos vietoje vis dar išlieka klaipėdietis Edvinas Žadeikis. Jis trasą įveikė per 1:22.330. Tik per akimirka atsilieka kitas klaipėdietis Matas Mendelis (1:22.428). Trečias šiuo metu atrankoje tykusis Tauras Gudinavičius (1:22.853).

Šiemet atrankoje fiksuojamas ne greičiausias vieno rato įveikimo laikas. Sistema užfiksuoja iš eilės tris lenktynininko greičiausius ratus be klaidų ir išveda jų vidurkį. Pirmasis trejetukas tiek pagal greičiausią ratą, tiek pagal trijų ratų vidurkį yra išsirikiavęs taip pat.

Atrankos lyderiai ir už TOP16 ribos kol kas esantys dalyviai dar nėra išnaudoję visų keturių kvalifikacijos važiavimų, todėl artėjant atrankos pabaigai daug kas gali stipriai pasikeisti. Iš viso per keturias savaites Rygos Bikerniekų trasoje varžėsi beveik 90 dalyvių. Atranka tęsis iki gegužės 18 dienos. Visi dar nevažiavę gali registruotis www.dream2drive.lt ir patekti į įspūdingą TOP16 etapą.

Po atrankos 16 greičiausiųjų pateks į du atkrentamuosius „Dream 2 Drive“ čempionato pusfinalio etapus. Pirmasis vyks gegužės 25–26 dienomis. Jį sudarys psichologiniai bei fiziniai testai ir slalomo važiavimai su tikru lenktyniniu automobiliu. Antrasis etapas vyks birželio 1–2 dienomis, kai dalyviai pirmąkart susitiks kontaktinėse lenktynėse. 8 lenktynininkai, per šiuos etapus surinkę daugiausiai taškų, pateks į didįjį „Dream 2 Drive“ finalą. Lemiamose lenktynėse TOP8 susitiks birželio 8–9 dienomis. Daugiausiai taškų surinkęs lenktynininkas oficialiai taps naujuoju Baltijos šalių virtualių žiedinių lenktynių „Dream 2 Drive“ čempionu. Kartu su prizu jis gaus lenktynininko licenciją, visą lenktynėms reikalingą aprangą, asmenines automobilių sporto trenerio Jono Dereškevičiaus pamokas ir vietą profesionalioje lenktynių komandoje. Su ja ir greitu „Volkswagen Scirocco GT24“ automobiliu naujasis virtualių lenktynių čempionas dalyvaus svarbiausiose šių metų Baltijos šalių lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius