Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dakaro lenktynininko planus startuoti Saudo Arabijoje sugriovė liga: Nani Roma iki šiol laimėjo du kartus

Du kartus Dakaro ralio nugalėtojas Nani Roma praleis kitų metų maratoną. Lenktynininkas dar anksčiau buvo pranešęs, kad jam nustatytas vėžys, tačiau tikėjosi, kad iki starto pavyks pasveikti. Visgi reabilitacija užtruko ir ispanas Saudo Arabijoje nusprendė nepasirodyti.
Nani Roma
Nani Roma / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Nani Roma artėjančiame Dakaro ralyje turėjo prisijungti prie „Bahrain Raid Xtreme“ komandos ir varžytis T1+ kategorijos „Prodrive Hunter“ automobiliu – tokiu pačiu, kokiu startuos Vaidotas Žala, Sebastienas Loebas, Orlando Terranova ir Guerlainas Chicheritas.

Visos naujienos apie DAKARO ralį

Tačiau užklupęs vėžys ir ilgas jo gydymas sujaukė ispano planus. Nani Roma jau nebestartavo ir generaline repeticija prieš Dakarą vadinamame Maroko ralyje ir pranešė, kad į Saudo Arabiją jis nevyks.

Apie sveikatos problemas Nani Roma prabilo dar kovo mėnesį, kai jam buvo diagnozuotas šlapimo pūslės vėžys. Po operacijos ir chemoterapijos ispanas jautėsi geriau ir liga neprogresavo, tačiau pilnai atstatyti jėgų iki išvykimo į Saudo Arabiją jis negalės.

Tai bus pirmas kartas, kai Nani Roma nedalyvaus Dakaro ralyje nuo pat savo debiuto 1996-aisiais metais, neskaičiuojant 2008-ųjų, kai ralis apskritai buvo atšauktas dėl saugumo problemų.

„Esu pasveikęs, jaučiuosi gerai ir, tiesą sakant, pastarosiomis savaitėmis grįžau į automobilį su labai gerais jausmais. Tačiau dėl techninių priežasčių ir dėl laiko stokos iki lenktynių pradžios, dalyvauti per daug sudėtinga.

Kaip žinote, metai nebuvo lengvi, operacijos ir sunkūs chemoterapijos momentai buvo nemenkas iššūkis, tačiau kiekvienoje nepalankioje situacijoje motyvacija vėl varžytis padėjo man eiti į priekį. Taigi jau galvodamas apie kitą sezoną užtikrinu, kad 2023-aisiais su „Hunteriu“ grįšime į lenktynes ​​su visu entuziazmu. Ačiū visiems už palaikymą!“, – sakė Nani Roma.

Nani Roma savo karjerą Dakaro ralyje pradėjo motociklu ir 2004-aisiais metais pirmą sykį tapo nugalėtoju. Po dešimtmečio, 2014-ais metais jis šį pasiekimą pakartojo prie „Mini“ automobilio vairo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius