Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Winter Rally“ į priekį išsiveržė V.Žala, dėl muštynių atšauktas ketvirtasis greičio ruožas

Penktadienį Utenoje buvo duotas startas 2019-ųjų metų Lietuvos ralio čempionato pirmam etapui – „Winter Rally“ varžyboms. Pirmąją ralio dieną dalyvių laukė keturi greičio ruožai. Visi jie – naktiniai.
Antrasis greičio ruožas
Antrasis greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Pirmame greičio ruože dalyviams reikėjo įveikti 6,85 km distanciją. Greičio ruožą sparčiausiu tempu praskriejo Vaidotas Žala su Andriu Malnieku.

Jie užfiksavo 4 min. 30,3 sek. rezultatą ir net 12,6 sek. aplenkė analogišku „Škoda Fabia R5“ bolidu važiuojančius čekus Antoniną Tlustaką su Ivo Vybiralą. Nuo pastarųjų vos 0,1 sek. atsiliko pirmuoju numeriu startavęs ir varžovams trajektorijas valęs panevėžietis Giedrius Notkus.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Antrasis greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Antrasis greičio ruožas

Po pirmojo greičio ruožo iš varžybų pasitraukė Egidijaus Valeišos ir Mindaugo Varžos duetas, kurie susidūrė su techninėmis „Ford Fiesta R5“ problemomis. Automobiliui dingo penkta pavara.

Antrą greičio ruožą vėl laimėjo Vaidotas Žala, o antrąjį rezultatą užfiksavo Vytautas Švedas, atsilikęs kiek mažiau nei 10 sek. Trečias su pusės sekundės deficitu nuo V.Švedo finišavo čekas Jaroslavas Orsakas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Starto podiumas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Starto podiumas

Po dviejų greičio ruožų ir toliau savo lyderystę demonstravo Vaidotas Žala, užsiauginęs jau 24,3 sek. pranašumą prieš Giedrių Notkų. Dar sekunde už jo – J.Orsakas.

Trečiame greičio ruože ir toliau pirmuoju smuiku griežė Vaidotas Žala, įgijęs dar 11 sek. pranašumą prieš persekiotojus. Jam įkandin finišavo abu čekai – J.Orsakas ir A.Tlustakas. Būtent tokia tvarka lyderių trejetas išsirikiavo ir skaičiuojant rezultatus po trijų greičio ruožų.

Nuo trečiosios vietos vos 0,6 sek. atsilieka Vytautas Švedas, o penktas kol kas dar penkiomis sekundėmis lėtesnis Giedrius Notkus.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Starto podiumas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Starto podiumas

Ketvirtąjį greičio ruožą vos jam prasidėjus teko nutraukti, nes medikų pagalbos prireikė vienam iš žiūrovų ir į trasą buvo įleistas paramedikų automobilis. 15min žiniomis, žmogus nukentėjo kilus muštynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius