-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pergalės WRC etape Estijoje savo persvarą čempionate didina K.Rovanpera

Savaitgalį Estijoje pasibaigė Pasaulio ralio čempionato septintasis etapas. Jame savo pranašumą įrodė ir nugalėtoju tapo Suomijos lenktynininkas Kalle Rovanpera, atstovaujantis „Toyota“ komandai.
WRC Rally Estonia (2022)
WRC Rally Estonia (2022) / Alfonso Rakausko nuotr.

Jaunasis Suomijos lenktynininkas Kalle Rovanpera laimėjo 13 iš 24 greičio ruožų ir artimiausią persekiotoją, „Toyota“ komandos draugą Elfyną Evansą aplenkė kiek daugiau nei minute.

Trečioje vietoje įsitvirtino itin didelio žiūrovų palaikymo sulaukęs Estijos pilotas Ottas Tanakas su „Hyundai“. Jis lyderiui pralaimėjo beveik dvi minutes. Be to, Ottas Tanakas užsidirbo ir dešimties sekundžių baudą, bet ir be jos jam nebūtų pavykę pakilti nors pozicija aukščiau.

Ketvirtoje vietoje finišavo kitas „Hyundai“ lenktynininkas Thierry Neuville, kuris lyderiui nusileido beveik keturias minutes. Penktoje vietoje lenktynes baigė japonas Takamoto Katsuta su „Toyota“.

Kartu su šiomis varžybomis Estijoje įpusėjo ir visas šių metų WRC sezonas. Komandoms lieka dar šeši etapai, po kurių paaiškės naujieji pasaulio ralio čempionai.

Šiuo metu čempionate užtikrintai lyderiauja būtent Estijos etapo nugalėtojas K.Rovanpera, kuriam tai buvo jau penktoji pergalė per septynis etapus. Jo sąskaitoje dabar 175 ir jis net 83 taškais yra atsiplėšęs nuo artimiausio persekiotojo lentelėje, belgo Thierry Neuville`io. Su 79 taškais trečias žengia Elfynas Evansas. Vos dviejų taškų iki prizininkų podiumo trūksta estui Ottui Tanakui.

Kitas, aštuntasis WRC etapas įvyks Suomijoje. Varžybos čia numatytos rugpjūčio 4-7 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius