Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pokyčiai Dominyko Butvilo ekipaže prieš paskutinį Lenkijos ralio čempionato etapą

Šį savaitgalį, spalio 13-15 dienomis, vienas greičiausių Lietuvos ralio lenktynininkų Dominykas Butvilas startuos paskutiniame Lenkijos ralio čempionato etape „Rajd Śląska“. Nors paskutiniai čempionato etapai komandai nebuvo lengvi, tačiau tikimasi sezoną užbaigti pozityviai.
Dominykas Butvilas ralyje Lenkijoje
Dominykas Butvilas ralyje Lenkijoje / T.Kalinski nuotr.

„Pastarieji raliai buvo sunkūs ir turėjome susitaikyti su tuo, kad nepasiekėme norimo rezultato. Tačiau vykstame į Lenkiją, kad galėtume įvertinti ir išbandyti, kokį tempą pasiekėme per sezoną, pamatyti, kiek patobulėjome. Žinoma, tikimės būti ant nugalėtojų podiumo, o greičio ruožuose rungtis dėl pirmųjų vietų, bet tikrai noriu būti atsargus ir pernelyg prognozuoti rezultatų, juo labiau, kad šio ralio trasose nesame lenktyniavę,“ – itin atsargiai būsimą ralį pristato Dominykas Butvilas.

T.Kalinski nuotr./Dominykas Butvilas ralyje „Rajd Rzeszowski“
T.Kalinski nuotr./Dominykas Butvilas ralyje „Rajd Rzeszowski“

Naujas trasas „Auto Partner Rally Team“ komandos pilotas išbandys su kitu porininku – nuolatinį šturmaną R.Vaitkevičių šiame ralyje pakeis 2014-2015 metų D.Butvilo šturmanas lenkas K.Helleris.

„Sužinojau, kad Renatas negalės startuoti šiame ralyje, tad greitai turėjau ieškoti kito patyrusio ir profesionalaus šturmano. Deja, šturmanų, puikiai skaitančių stenogramas angliškai ir pripratusių prie R5 klasės automobilio apkrovų ir greičių, žinojau nedaug ir iškart skambinau buvusiam kolegai Kamiliui Helleriui. Ir nors jis jau buvo suplanavęs važiuoti su kitu lenktynininku, tačiau neatsisakė mano pasiūlymo ir suradęs žmogų vietoje savęs, sutiko startuoti su manimi ralyje „Rajd Śląska,“ – pergalingo šturmano sugrįžimą šiam raliui atskleidžia lietuvis.

T.Kalinski nuotr./Dominykas Butvilas ralyje Lenkijoje
T.Kalinski nuotr./Dominykas Butvilas ralyje Lenkijoje

D.Butvilo ir K.Hellerio ekipažas 2015 metais laimėjo Europos ralio čempionato ERC 2 klasės 3-ąją vietą, o K.Helleris šiais metais jau užsitikrino čempiono titulą Lenkijoje kartu su F.Nivette.

„Esu dėkingas lenkams už pagalbą, žmonės su kuriais susipažinau ten lenktyniaudamas niekada nepaliks draugo bėdoje. O dabar prieš ralį su Kamiliu esame nusiteikę pozityviai ir ambicingai. Jeigu viskas eisis gerai, planuojame paspausti lyderius ir pasirungti su greičiausiais!“, – sakė Dominykas.

„Rajd Śląska“ ralyje lenktynininkų laukia 13 greičio ruožų, kurių bendras ilgis sieks 149 kilometrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius