-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche Baltic“ komanda 2019-ųjų sezoną atidarė užimdama prizinę vietą

Savaitgalį Latvijoje, Rygos „Bikernieki“ sporto komplekse, vyko „DeWalt Grand Prix“ lenktynių festivalis, o pagrindinis viso savaitgalio renginys – pirmasis Šiaurės Europos šalių ilgų distancijų čempionato (NEZ6H) etapas. Jis puikiai susiklostė „Porsche Baltic“ komandai: GT–AM klasėje ji užėmė antrą vietą, rašoma pranešime.
„Porsche Baltic“ komanda NEZ6H lenktynėse
„Porsche Baltic“ komanda NEZ6H lenktynėse / Komandos nuotr.

„Vos pristačius komandą ir nuvykus į pirmąsias treniruotes, pamatėme didelį jos potencialą. Mūsų vairuotojai – ambicingi maksimalistai, visur ir visada siekiantys geriausių rezultatų, toks požiūris buvo gerai matomas visose treniruotėse. Varžybose jis taip pat niekur nedingo – vairuotojai atidavė visas jėgas ir aukštas rezultatas tai įrodo“, – teigia „Porsche Baltic“ komandos vadovas Robertas Kupčikas.

Rezultatyvios 6 valandos

„Porsche Baltic“ komandą sudarė trys lenktynininkai, jau važiavę jos gretose 2018 m. sezone (Martynas Žilinskas, Ramūnas Šeduikis ir Andrius Šlimas) bei viena naujokė – Ieva Šlimas.

Visi sportininkai demonstravo stabilų, greitą važiavimą ir todėl komandos tempas nekrisdavo vairuotojams pasikeitus, o patyrusio R. Kupčiko pamokos bei parengta lenktynių strategija leido pasiekti puikų rezultatą.

„Porsche Baltic“ komanda GT-AM klasėje užėmė antrą vietą, o bendrojoje NEZ6H įskaitoje – 11.

Komandos nuotr./„Porsche Baltic“ komanda NEZ6H lenktynėse
Komandos nuotr./„Porsche Baltic“ komanda NEZ6H lenktynėse

Laukia aktyvus sezonas

„Porsche Baltic“ šiame sezone, kaip ir pernai, varžosi lenktynėms gamykloje parengtu „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ modeliu. Puikias jo valdymo savybes užtikrina idealus (50:50) svorio paskirstymas tarp priekinės ir galinės ašių, o gerą įsibėgėjimą – 3,8 l darbinio tūrio variklis, pasiekiantis 380 AG pajėgumą bei 420 Nm sukimo momentą. Pavarų dėžė – automatinė 7 laipsnių PDK.

Kai kurios detalės „Cayman GT4 Clubsport“ modelyje yra tos pačios, kaip ir „911 GT3 Cup“ – pavyzdžiui, visa priekinė pakaba.

Lenktyniniame automobilyje sumontuota speciali reguliuojama ABS sistema, stabilumo kontrolė, oro kondicionierius.

Šių metų NEZ6H čempionate vyks keturi etapai – be jau įvykusio praėjusį savaitgalį, sportininkai birželio 14-16 dienomis keliaus į antrąjį etapą „Botniaring“ trasoje Suomijoje, rugpjūčio 16-18 – vėl grįš į Latvijos „Bikernieki“ kompleksą, „Riga Summer Race“ festivalį, o rugsėjo 20-22 aplankys Estiją, Pernu „Auto24Ring“ trasą.

Komandos nuotr./„Porsche Baltic“ komanda NEZ6H lenktynėse
Komandos nuotr./„Porsche Baltic“ komanda NEZ6H lenktynėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius