Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 12 /10:24

„Porsche“ siūlo tapti lenktynininku: kuo ypatingas lietuvių „Porsche Cayman GT4 Clubsport“

Žinomas lenktynininkas, „Porsche lenktynių akademijos“ įkūrėjas Robertas Kupčikas trečiadienį pristatė oficialią „Porsche Racing Academy“ komandą ir pakvietė prie jos jungtis visus esamus ir būsimus „Porsche“ šeimos narius.
Lenktynių akademijos „Porsche Racing Academy“ pristatymo akimirka
Lenktynių akademijos „Porsche Racing Academy“ pristatymo akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak Roberto Kupčiko, kiekvienas, kuris nori su šiuo „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ dalyvauti lenktynėse, turi praeiti specialią mokymų ir treniruočių programą, išlaikyti FIA egzaminą ir gauti licenciją.

Pasirengimo programa kiekvienam „Porsche Racing Academy“ nariui sudaroma individualiai – pagal sugebėjimus ir poreikius. Komandos nariai gali rinktis, kuriose varžybose norėtų važiuoti: 1000 km (Lietuvoje ir Estijoje), BEC (Baltic Endurance Championship – Latvijoje ir Estijoje), BaTCC (Baltic Touring Car Championship – visose Baltijos šalyse) ir t.t.

Be abejo, tai yra komercinis projektas, todėl už tokį malonumą reikia susimokėti.

Priešsezoninės trenirutės vyksta Estijoje, Pernu „Auto24Ring“ trasoje. Nes ji yra saugesnė, nei Nemuno žiedas. Akivaizdu, kad šio projekto iniciatoriams ir dalyviams labai svarbu išsaugoti šį greitą automobilį sveiką.

Ypatingas „Porsche Cayman GT4“

Kuo ypatingas „Porsche Cayman GT4 Clubsport“, kurį tikrai pamatysime ir Palangoje rengiamose 1006 km lenktynėse?

Kaip juokavo Robertas Kupčikas, šis automobilis gerokai patobulintas, lyginant su kitais GT4, tik muzikos grotuvo neturi. O jei rimtai, jame sumontuota dviejų sankabų pavarų dėžė PDK, elektroninė stabilumo sistema, 3,8 l atmosferinis variklis, išvystantis 385 AG (iš 911 modelio), padidintas 90 l benzino bakas (iš GT3), speciali stabdžių sistema (kaladėlių galima nekeisti net 24 val. lenktynėse), pneumatinė automobilio pakėlimo sistema „Air Jack“, unikali „Porsche Track Precision“ telemetrijos sistema, 10 lygių reguliuojama sportinė ABS sistema..

Nuo 0 iki 100 km/val. gamykloje lenktynėms paruoštas „Porsche“ modelis įsibėgėja per 4,4 sek., o didžiausias jo greitis – 300 km/val. 4,43 m ilgio automobilis sveria 1 300 kg.

Būsimieji lenktynininkai

Trečiadienį vykusio renginio metu buvo pristatyti trys būsimi lenktynininkai, kurie jau šią vasarą dalyvaus lenktynėse: advokatas Martynas Žilinskas, verslininkai Arūnas Tuma ir Mantas Janavičius. Be abejo, tai – tik komandos dalis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lenktynių akademijos „Porsche Racing Academy“ pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lenktynių akademijos „Porsche Racing Academy“ pristatymo akimirka

M.Žilinskas juokavo, kad yra gimęs prie pat Kačerginės, o „Porsche“ automobiliai – gimę trasoje. Šios dvi aplinkybės ir nulėmė jo prisijungimą prie „Porsche Racing Academy“. Save lenktynininko amplua kiek anksčiau jau išbandęs A.Tuma sako prie akademijos prisijungęs norėdamas iki galo išnaudoti „Porsche“ automobilių teikiamas galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius