Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 24 /17:16

Portugalijoje „pole“ poziciją užsitikrino kvalifikacijos pabaigoje iššovęs Lewisas Hamiltonas

Šeštadienį Portugalijoje surengta F-1 etapo kvalifikacija. Po jos paaiškėjo, kuris iš pilotų sekmadienio lenktynes pradės iš pirmosios pozicijos.
Kvalifikacijos akimirka
Kvalifikacijos akimirka / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Trečioji kvalifikacijos dalis

Paskutinėje kvalifikacijos dalyje kova užvirė tarp abiejų „Mercedes“ bolidų pilotų – Valtteri Botto ir Lewiso Hamiltono. Būtent pastarasis paskutiniuoju bandymu užfiksavo geriausią rato įveikimo laiką 1 min. 16,652 sek. ir iškovojo „pole“ poziciją. Trečią laiką atsivežė „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas.

Ketvirtoje vietoje finišavo „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas. Penktas – Sergio Perezas. Šeštą laiką parodė Alexanderis Albonas. Septintoje vietoje finišavo Carlosas Sainzas. Iš paskos jo – pastarojo ekipos draugas Lando Norrisas. Devintoje vietoje kvalifikaciją baigė Piere`as Gasly, o dešimtuką užbaigė į trečiąją kvalifikaciją taip ir neišvažavęs Danielis Ricciardo.

Antroji kvalifikacijos dalis

Antrojoje kvalifikacijos dalyje į priekį šovė „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas. Jis iki tol geriausią Lewiso Hamiltono laiką pagerino 0,358 sek. ir užfiksavo geriausią rato įveikimo laiką.

Po antrosios kvalifikacijos dalies iš tolimesnės kovos pasitraukė dar penki pilotai – Sebastianas Vettelis, George`as Russelas, Danilas Kvyatas, Lance`as Strollas bei Estebanas Oconas.

Antrojoje kvalifikacijoje iš trasos išlėkė Danielis Ricciardo, tačiau jam pavyko sustabdyti bolidą ir smūgis į atitvarus buvo išties švelnus. Pilotas galėjo judėti savo eiga. Be to, jis išsilaikė dešimtoje vietoje ir pateko į paskutinę kvalifikaciją.

Pirmoji kvalifikacijos dalis

Pirmojoje kvalifikacijos dalyje geriausią rato įveikimo laiką parodė „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas. Jis vieną ratą apsuko per 1 min. 828 sek.

Po pirmosios kvalifikacijos dalies iš tolimesnės kovos dėl starto pozicijų pasitraukė Nicholas Latifi, Kevinas Magnussenas, Romainas Grosjeanas, Antonio Giovinazzi ir Kimi Raikkonenas.

Kvalifikacija vėluos

Pranešta, kad kvalifikacija vėluos, mat vis dar tvarkoma 14-ojo posūkio infrastruktūra – per treniruotes buvo pažeistos drenažo grotelės. Kvalifikacija atidėta pusvalandžiui.

Sekmadienio lenktynėse komandų laukia beveik 307 km distancija.

Šeštadienį dalyvių laukia kvalifikacija. Ji bus sudaryta iš trijų sesijų. Pirmųjų dviejų metu iš kovos pasitrauks po penkis lėčiausius dalyvius. Paskutinėje sesijoje trasoje liks greičiausiųjų dešimtukas, kurių lauks paskutinė kova dėl starto pozicijų sekmadienio lenktynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius