Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pradedantiesiems motociklininkams – nemokamas lenktynių trasos išbandymas

Šį ketvirtadienį profesionalioje lenktynių trasoje „Nemuno žiede“ rengiama nemokama kasmetinė „Moto diena“, kai visi norintieji kviečiami pasitikrinti savo motociklo valdymo įgūdžius ir pasitreniruoti prižiūrint profesionalams. Labiausiai šiame renginyje tikimasi sulaukti pradedančiųjų vairuotojų, kuriems paprastai trūksta kokybiškos praktikos galimybių.
„Coffee Racers“ renginys
„Coffee Racers“ renginys / Organizatorių nuotr.

Renginį organizuojantys sporto klubas „Coffee Racers“ ir Lietuvos kelių policijos tarnyba, kaip ir kasmet, pasirūpins mokymosi aplinkos saugumu – trasą stebės teisėjai, budės greitosios pagalbos automobilis, sporto klubo atstovai patars pradedantiesiems. 

Kaip bepažiūrėtume, motociklų vairuotojai susiduria su didesne rizika, tad jiems ypač svarbu nuolat praktikuotis ir tobulinti vairavimo įgūdžius

„Motociklininkų skaičius sparčiai auga – gatvėse motociklų matyti kur kas daugiau nei prieš kokius penkerius metus. Populiarėjanti motociklų kultūra labai džiugina – tai reiškia mažesnes eismo spūstis, mažiau užimamos vietos stovėjimo aikštelėse ir mažesnę oro taršą. Tačiau tuo pačiu tai ragina kreipti didesnį dėmesį į eismo saugumą. Kaip bepažiūrėtume, motociklų vairuotojai susiduria su didesne rizika, tad jiems ypač svarbu nuolat praktikuotis ir tobulinti vairavimo įgūdžius“, – sako „Coffee Racers“ prezidentas ir lenktynininkas Adomas Dautartas. 

Pasak lenktynininko, dažniausiai pradedantiesiems motociklininkams koją pakiša didelis entuziazmas kuo greičiau mėgautis motociklo manevringumu ir greičiu, neįvertinant savo patirties, organizmo reakcijos į pavojus ir aplinkos grėsmių – kitų transporto priemonių, kurios gali nepamatyti motociklo, staiga į kelią išeinančių pėsčiųjų ar gyvūnų, smėlio, tepalo, dėl kurių motociklas akimirksniu gali kristi ant šono. Jo teigimu, „Motodienoje“ dalyviai galės įvertinti savo vairavimą – ar moka teisingai „guldyti“ motociklą posūkiuose, kaip elgiasi esant didesniam greičiui, ar moka teisingai stabdyti, akceleruoti, sėdėti ant motociklo.

Giedriaus Matulaičio nuotr./Renginio akimirka
Giedriaus Matulaičio nuotr./Renginio akimirka

Treniruotė „Nemuno žiede“ Kačerginėje prasidės 14 val. ir truks iki 19 val. Veiksmą trasoje iš bokštelių stebės profesionalūs klubo „Startas“ teisėjai. „Coffee Racers“ nariai prieš važiavimus dalyviams rengs saugumo instruktažus, taip pat visiems norintiesiems duos motociklo valdymo patarimų. Į trasą bus leidžiami tik techniškai tvarkingi motociklai, o vairuotojai turės vilkėti odinę arba tekstilinę motociklininko aprangą, šalmą, batus ir pirštines.

Vienu metu trasa galės važiuoti ne daugiau kaip 20 motociklų, todėl visi norintys dalyvauti renginyje bus suskirstyti į grupes ir kiekvienam bus leidžiama važiuoti po 25 minutes, pirmus ratus įveikiant paskui sporto klubo instruktorius. Kiekvienam norinčiam dalyvauti renginyje galima registruotis ne daugiau kaip dviem važiavimams (dviem valandoms). Registracija vyksta organizatorių interneto tinklalapyje Crmoto.lt.

Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis, šiemet, sausio–liepos mėn.,  šalyje eismo įvykiuose dalyvavo 139 motociklo vairuotojai, žuvo 7 motociklu važiavę asmenys (6 vairuotojai ir 1 keleivis), sužeisti 111 (91 motociklo vairuotojai ir 20 keleivių). Dėl neblaivių motociklo vairuotojų kaltės įvyko 5 eismo įvykiai, juose sužeisti 7 žmonės. Praėjusių metų to paties laikotarpio duomenys – labai panašūs. Kaip nurodo Lietuvos kelių policijos tarnyba, pagrindinės eismo įvykių priežastys – nuvažiavimai nuo kelio, susidūrimai, apvirtimas, Kelių eismo taisyklių reikalavimų nesilaikymas: lenkimo taisyklių pažeidimas, saugaus greičio nepasirinkimas, saugaus atstumo nesilaikymas, taip pat transporto priemonės vairavimas esant neblaiviam ir neturit teisės vairuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius