Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Prancūzijos tyrėjai susidomėjo Michaelio Schumacherio šalmo kameros įrašu

BBC praneša, kad gali paaiškėti naujų aplinkybių, tiriant F1 piloto M.Schumacherio nelaimę.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki šiol buvo manyta, kad M.Schumacheris neįvertino greičio. Todėl, bandydamas atlikti posūkį, nepažymėtoje trasoje išslydo ir, užkabinęs akmenį, griuvo. Nuo smūgio galva į nedidelį uolos gūbrį per pusę trūko šalmas. Dėl to, kaip yra sakę medikai, pažeisti abu smegenų pusrutuliai.

Tačiau nelaimės aplinkybės šiek tiek prieštaringos. Pasirodo, M.Schumacheris visai prieš pat kritimą buvo sustojęs padėti savo draugui. Todėl per didelio greičio versija nėra patvirtinta.

Policija, norėdama sudėlioti visą nelaimės chronologiją, apklausė ir nepilnametį M.Schumacherio sūnų Micką, kuris buvo šalia tėčio per incidentą.

VIDEO: M.Schumacheris išgabenamas į ligoninę iš nelaimės vietos

Šeima nusprendė atiduoti kamerą tyrėjams

Informacija, kad M.Schumacheris galimai filmavo savo lemtingą nusileidimą nuo kalno, paskelbta tik penktadienio vakarą. AFP praneša, kad lenktynininko šeima atidavė tyrėjams ir kamerą, ir šalmą, kuriame ji buvo įmontuota. Tačiau tyrėjai kol kas nepatvirtino, kad incidento metu kamera tikrai veikė.

Neaišku, kada pabus iš komos

Asklepioso ligoninės neurochirurgijos specialistas profesorius Uwe Kehleris teigia, kad septyniskart „Formulės 1“ čempionas iš komos gali pabusti ir po kelių savaičių, ir po mėnesio ar daugiau.

„Dažniausiai praeina 2-3 savaitės, kol žmogus, patyręs tokią galvos traumą, pabunda iš komos būsenos. Gali praeiti kelios dienos ar net savaitės iki tos akimirkos, kai pacientas pramerkia akis. Tiesa, nutinka ir taip, jog žmogus taip ir nepabunda iš komos būsenos“, – sakė profesorius U. Kehleris.

Vokietis, kuriam sukako 45 metai, sunkią galvos traumą patyrė praėjusį savaitgalį slidinėdamas. Po atliktų dviejų operacijų M.Schumacheris Grenoblio ligoninėje guli komos būsenos.

Pasak medikų, gera žinia yra ta, kad M.Schumacherio būklė po dviejų operacijų stabilizavosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius