-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 07 /22:22

Praretėjus lyderių gretoms į greičiausiųjų trejetuką žengė Dominykas Butvilas

Šeštadienis – pirmoji „Rally Liepaja 2015“ diena – baigėsi. Jos metu ekipažai turėjo įveikti penkis greičio ruožus ir jais koviniu tempu nuvažiuoti daugiau nei 100 kilometrų.
„Rally Liepaja 2015“ antras greičio ruožas
„Rally Liepaja 2015“ antras greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Papildyta 22.22 val.

Paaiškėjo, kad trečią bendros įskaitos vietą šeštadienį užėmęs M.Svilis gavo baudos sekundžių, tad iš ketvirtos pozicijos į trečią žengė lietuvis Dominykas Butvilas.

Iš varžybų traukėsi dėl apdaužytų automobilių

Jau pirmuose greičio ruožuose neišvengta staigmenų. Dėl klaidos nuo kelio nuvažiavo ir varžybas ten pat baigė Aleksejus Lukyanukas. Penktame greičio ruože ratą nulaužė ir varžybų tęsti nebegalėjo lenkas Kajetanas Kajetanowiczius.

Kovą dėl medalių baigė ir vienas greičiausių Čekijos ralio pilotų Jaroslavas Orsakas. Jis taip pat turėjo problemų dėl pažeisto rato ir pasitraukė.

VIDEO: Pirmoji „Rally Liepaja 2015“ diena

Lietuvių kariauna taip pat prarado du duetus. Dėl lūžusio automobilio tilto sustojo Laurynas Diržininkas ir Dalius Strižanas. Egidijus Valeiša ir Povilas Reisas, kurie varžėsi ne Europos, o Latvijos čempionate, varžybas baigė dėl pavarų dėžės gedimo.

Po pirmosios ralio dienos pirmoje bendros įskaitos pozicijoje tvirtai laikosi airis Craigas Breenas, laimėjęs keturis iš penkių šeštadienio greičio ruožų. Į antrą vietą pakilo estas Sim Plangi, kuris po penkių greičio ruožų lyderiui pralaimi 1 min. 23 sek. Kol kas trečias žengia Latvijos atstovas Martinš Svilis. Jo deficitas lyderiui – kiek daugiau nei 4 min.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Rally Liepaja 2015“ antras greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Rally Liepaja 2015“ antras greičio ruožas

M.Svilis niekur nepabėgęs nuo Dominyko Butvilo, kuris nuo trečiosios vietos prizininko po pusės lenktynių atsilieka tik 4 sek. Net jei ralis baigtųsi jau dabar – D.Butvilas savo pavardę į istoriją įrašytų kaip geriausiai bendroje įskaitoje pasirodęs Lietuvos lenktynininkas.

autorally.lv nuotr./„Rally Liepaja 2015“ bendrosios įskaitos TOP10 po pirmos dienos
autorally.lv nuotr./„Rally Liepaja 2015“ bendrosios įskaitos TOP10 po pirmos dienos

Į kovą sekmadienio greičio ruožuose stos ir kitas lietuvių ekipažas. Pirmą varžybų dieną sėkmingai 27-oje vietoje baigė Jonas Pipiras ir Ramūnas Babachinas.

Dar didesnis iššūkis dalyvių laukia sekmadienį. Kuldigos ir Liepojos miestų apylinkėse jiems reikės lenktyniauti dar septyniuose greičio ruožuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius