-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prasidėjo registracija į jubiliejines 1000 km lenktynes Palangoje

Pirmadienį, vasario 10-ą dieną, tarptautines 1000 km automobilių lenktynes rengianti bendrovė „Promo Events“ pradėjo dalyvių registraciją.
1000 kilometrų lenktynės
1000 kilometrų lenktynės / Organizatorių nuotr.

Registraciją pradėjo vėliau

Šiemet renginio organizatoriai į tradicinę vasaros greičio fiestą Palangoje sportininkus pakvietė truputį vėliau nei buvo įprasta paskutiniaisiais metais. Kodėl? Tokį klausimą varžybų spaudos centras, Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus“, pateikė lenktynes rengiančios įstaigos „Promo Events“ vadovui Dariui Jonušiui.

„Šiemet 1000 km lenktynės pagrįstai tituluojamos kaip didžiausia automobilių sporto šventė Baltijos šalyse. Jos – jubiliejinės, 15-osios istorijoje. Norėdami, kad jubiliejinė vasaros greičio fiesta Palangoje būtų dar ryškesnė bei skirtųsi nuo visų jau įvykusių keturiolikos lenktynių, gerokai ilgiau užtrukome rengdami ir tobulindami jų sportinį reglamentą, taisykles, o jas parodyti dalyvio paraiškas pateikusiems sportininkams privalėjome tik suderinę su Lietuvos automobilių sporto federacija“, – sakė varžybų organizatorius Darius Jonušis.

Organizatorių nuotr./1000 kilometrų lenktynės
Organizatorių nuotr./1000 kilometrų lenktynės

Dėmesys saugumui

Kaip teigė pagrindinis varžybų organizatorius, po ilgų derybų ir svarstymų šiemet labai tiksliai reglamentuota saugos automobilio fazė ir jo funkcijos, ilgų nuotolių lenktynėse padėsiančios išlaikyti varžybų dvasią bei konkurenciją net ir pasirodžius minėtam saugos automobiliui lenktynių trasoje.

Į varžybų nuostatus įtraukta daug pataisų, liečiančių renginio saugumą. Pirmą kartą šių lenktynių istorijoje ne tik galingiausių automobilių vairuotojai, bet ir absoliučiai visi 1000 km lenktynių dalyviai privalės naudoti Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) homologuotas galvos ir kaklo apsaugos sistemas, sporto pasaulyje žinomas HANS („Head and Neck Support“) arba FHR (Frontal Head Restraint) pavadinimais. 

Organizatorių nuotr./1000 kilometrų lenktynės
Organizatorių nuotr./1000 kilometrų lenktynės

Prieš dešimtmetį FIA jas įtraukė į privalomų saugos elementų sąrašą visiems „Formulės-1“ pilotams, o vėliau tai ėmė naudoti NASCAR, WRC ir kitų lenktynių serijų dalyviai. Pirmieji su HANS apsaugomis iš Lietuvos sportininkų 2005 metais į „Rally Kurzeme“ trasas išvažiavo Dominykas ir Valdas Butvilai.

„Spartesnį šių saugos priemonių taikymą 1000 km lenktynėse nemenka dalimi paskatino ir prieš dvejus metus Lietuvoje lankęsis FIA prezidentas Jeanas Todtas, su kuriuo teko nemažai diskutuoti įvairiais klausimais ir kuris varžybų saugumui visada skyrė ir tebeskiria išskirtinį dėmesį“, – sakė D. Jonušis.

Organizatorių nuotr./1000 kilometrų lenktynės
Organizatorių nuotr./1000 kilometrų lenktynės

Sulaukė pripažinimo

Žinoma, neeilinės jų rengėjams ir visiems greičio gerbėjams 15-osios 1000 km lenktynės – tai ne vien pataisos varžybų reglamente.

Organizatorių komandą naujiems ieškojimams įkvepia faktas, kad jau eilę metų 1000 km lenktynės pripažįstamos geriausiu automobilių sporto renginiu šalyje. Tai dar kartą patvirtino ir gruodžio-sausio mėnesiais surengti geriausiųjų rinkimai, kur sutapus 21-o rinkimų komisijos nario ir daugiau nei 4-ių tūkstančių skaitytojų nuomonei laurai ir vėl atiteko vasaros greičio festivaliui Palangoje.

„Skelbdami paraiškų priėmimo pradžią žadame tokią šventę, kokios dar nėra buvę. Jau išsiuntėme pakvietimus dideliam būriui pajėgių užsienio sportininkų, žadame išskirtinį dėmesį bei pagarbą visų 14 iki šiol vykusių lenktynių nugalėtojams ir dar daug naujovių, neabejotinai praturtinsiančių liepos 16-19 dienomis Palangoje vyksiančių 15-ųjų 1000 km lenktynių programą“, – sakė D. Jonušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius