Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite: pretendentai į Dakaro nugalėtojų titulą sunkvežimių įskaitoje

2019-ujų metų Dakaro ralis – vienas trumpiausių, skaičiuojant kalendorines dienas. Tačiau ne prakaitą, kurį čia išlies sunkvežimių pilotai. Šiemet sunkiausios pasaulyje bekelės lenktynės vyksta tik Peru valstybėje. Kviečiame iš arčiau susipažinti su tais, kurių rankose stipriausi koziriai siekiant pergalės šių metų Dakare.
Dakaras 2018: lietuviams kankyne tapęs 11-asis greičio ruožas
Dakaro ralis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visos naujienos apie Dakarą 2019

Eduardas Nikolajevas

500-asis numeris sunkvežimių kategorijoje suteiktas praėjusių metų nugalėtojui – „Team Kamaz Master“ komandos pilotui Eduardui Nikolajevui. Šis lenktynininkas Dakarą yra laimėjęs keturis kartus, o iš viso ant podiumo žengė devynis sykius.

Nuo 2006-ųjų metų šiame maratone lenktyniaujantis rusas šiemet ir vėl nusiteikęs kovingai. Jo tikslas – iškovoti dar vieną pergalę ir priartėti prie šios įskaitos legendos – Vladimiro Čiagino, Dakarą laimėjusio septynis kartus.

„Red Bull“ nuotr./Eduardas Nikolajavas
„Red Bull“ nuotr./Eduardas Nikolajavas

Siarhei Viazovich

501-uoju numeriu pažymėtą sunkvežimį vairuos lietuviams bene labiausiai pažįstamas ir artimiausias sportininkas, Baltarusijos atstovas Siarhei Viazovich.

„Maz Sport Auto“ komandos narys yra lenktyniavęs klasikiniame ralyje Lietuvoje, o Dakare jo karjera prasidėjo 2013-aisiais. Geriausias šio lenktynininko pasiekimas – 11 vieta sunkvežimių įskaitoje.

Komandos nuotr./Siarhei Viazovich
Komandos nuotr./Siarhei Viazovich

Airatas Mardeevas

502-uoju numeriu Dakare startuos dar vienas rusas, „Team Kamaz Master“ narys Airatas Mardeevas. Šis sportininkas jau žino pergalės skonį, mat laimėjo 2015-ųjų metų Dakaro lenktynes, o dar tris kartus žengė ant podiumo žemesnėse pozicijose.

Šiemet rusų komanda gali pateikti nemažai staigmenų, kadangi Dakare pasirodys kiek atnaujintais sunkvežimiais. Būtent „Šilko kelio“ ralio metu „Team Kamaz Master“ ekipos nariai testavo naujas pavarų dėžes ir tikina, kada dabar sunkvežimiai dar geriau paruošti kovai dėl pirmosios vietos.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Airatas Mardeevas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Airatas Mardeevas

Gerardas De Rooy`us

503-iuoju numeriu sunkvežimių įskaitoje startuos šios klasės legenda – olandas Gerardas De Rooy`us. Jis Dakare praktiškai be pertraukų lenktyniauja nuo pat 2002-ųjų.

Tuomet jis debiutavo kaip mechanikas savo tėvo komandoje. Vėliau pilotas prie vairo sėdo pats ir yra du kartus laimėjęs Dakarą. Šiemet olandas vairuos „Iveco“ sunkvežimį ir mes iššūkį grėsmingiesiems „Kamaz“.

Martinas Macikas

504-uoju numeriu pasirodys 29-erių metų lenktynininkas iš Čekijos Martinas Macikas. Nors šis sportininkas yra pakankamai jaunas, sunkvežimių klasėje jis startuos jau penktąjį kartą. Dar du sykius karjeros pradžioje jis Dakare startavo kaip šturmanas.

Iki šiol geriausia šio čeko pasiekta pozicija yra iškovota pernai. 2018-aisiais jis lenktynes baigė penktas. Įdomu tai, kad čekas Dakare startuos būtent Čekijoje pagamintu ir lenktynėms paruoštu „Liaz“ sunkvežimiu.

Komandos nuotr./Martin Macik
Komandos nuotr./Martin Macik

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius