Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prezidentės taurės ralis „Aplink Lietuvą 2015“ dalyvių akimis

Rugsėjo 18-ąją Kauno Rotušės aikštėje startavo ir rugsėjo 20-ą dieną Vilniaus S. Daukanto aikštėje finišavo tradicinis tarptautinis jau dvidešimt trečiasis ralis „Aplink Lietuvą 2015“ Lietuvos Respublikos Prezidentės taurei laimėti. Norime pasidalinti N40 autoklubo vyrų varžybų metu patirtais žmogiškais įspūdžiais.
Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
Ralis „Aplink Lietuvą 2015“ / T.Begansko nuotr.

Net 1140 kilometrų maršrutą per šalies miestus ir miestelius, kaimus ir gyvenvietes pasiryžo įveikti  68 ekipažai.  Be Lietuvos lenktynininkų ralyje dalyvavo Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Šveicarijos sportininkai.

Bet mes norime papasakoti ne apie tuos, kurie važiavo pirmieji ir laimėjo taures, o apie tuos, kuriems toks maršrutas ir greičio ruožai buvo tikras technikos ir ekipažų išbandymas... Kalba eina apie vyresnės kartos jaunystės automobilius „Žiguliukus“ ir „Moskvičiukus“.

T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Šiais automobiliais, rungėsi patyrę autosporto ir ralio trasų meistrai bei veteranai tokie kaip Rimgaudas Statnickas su Rimantu Pukėnu, Stanislovas Aukštkalnis su Levonu Vitkumi  ir daug kitų buvusių didesnių ar mažesnių automobilizmo legendų. Šalia garbių veteranų ralio rikiuotėje šiemet pirmą kartą dalyvavome ir mes, N40 vyrų autoklubo ekipažas Tomas Beganskas  ir Jaroslav Oberlian. 

Važiavome su VAZ 2101 bolidu, kuris buvo pagamintas gerokai ankščiau negu gimė šiuo metu dauguma šiuo metu aktyviai auto sporte besireiškiančių žmonių – 1974 metais. Paklausite, kodėl ne Subaru, BMW ar koks kitas galingas automobilis?

T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Atsakysiu paprastai, tai mano vaikystės svajonė. Kadaise svajojau sportiniu automobiliu dalyvauti lenktynėse, o mano vaikystėje be „Žigulių“, „Moskvičių“ ir prabangiųjų „Volgų“ kitokių nebuvo. Tad pasitaikius pirmai progai, įsigijau „Žiguliuką“, tuputį patobulinome... ir štai mes Kaune, Rotušės aikštėje, prie starto linijos...

Sportiniai automobiliai, kuriuose nėra nei galingų variklių, nei turbinų, nei vairo stiprintuvų, kaip lygiaverčiai ralio dalyviai rungėsi  Kačerginėje, „Nemuno žiedo“  trasoje, kur išbandėme jėgas slalomo, žiedinėse ir ralio-kroso rungtyse. Tiesa, po šių rungčių įtampos neatlaikė ir iš rikiuotės pasitraukė Rimgaudo Statnicko ir Rimanto Pukėno ekipažas.

Iš Kačerginės visi pasukome į Alytų, kur laukė greituminio slalomo rungtys Raudonkalnio gatvėje ir Dainų slėnyje. 

T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Pasakysiu atvirai, važiuojant į Alytų akių nenuleidau nuo tepalo, bei temperatūros daviklių, nes po variklio kapitalinio remonto, „Žiguliukas“ buvo pralėkęs viso labo 600 kilometrų. Žinojau, kad jei perkais variklis, mano visos svajonės žlugs. Visi patyrę vairuotojai žino, kad jei nori, kad „Žigulio“ variklis „suktųsi“, būtinai reikia padaryti nors 1000 kilometrų „apkatkę“. Patekau į keblią situaciją, norėjosi ir lenktyniauti, ir automobilio buvo gaila, tad skubėjome lėtai.

Marijampolė, Kazlų Rūda, Jurbarkas, Tauragė, Vilkyčiai, Gargždai, Melnragė ir galiausiai – Klaipėda. Tai buvo pirmosios lenktynių dienos trasa ir ji jokių pokštų mums neiškrėtė. Variklis ir kiti agregatai dirbo puikiai, o mes įgavome daugiau drąsos, bei pasitikėjimo. Dar nuotaiką  pakėlė ir mūsų krepšininkų pergalė, nes dar spėjome, atvažiavę į viešbutį, pamatyti trečią ir ketvirtą kėlinius. Tad pavargę, bet laimingi, užmigome.

T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Šeštadienio maratoną pradėjome netoli Plungės esančioje „Žemaitijos“ trasoje. Iš jos per Telšius į Luokę, Mažeikius, Akmenę ir Naująją Akmenę. 

Pervažiuojant iš greičio ruožo į greičio ruožą teko judėti bendro naudojimo keliais, kur galioja kelių eismo taisyklės. Bet... norint laiku atvažiuoti ir negauti baudos sekundžių, kartais teko lėkti ir 120-130 kilometrų per valandą greičiu, šis prisipažinimas žinoma yra rizikingas, juk tai elementarus kelių eismo taisyklių pažeidimas. Bet mes juk sportininkai ir pagauti azarto vykdėme varžybų organizatorių nurodymus, nors tai tikrai nėra gerai, ir girtis čia nėra kuo, bet tai tiesa.

T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Po trumpos poilsio pertraukos Žagarėje, kurios metu vieni  užkandžiavo, kiti remontavosi, nulėkėm į  Joniškio žemės ūkio mokyklos autodromą, iš kurio per Meškuičius, Šiaulius, Raudondvarį, Kupiškį, Anykščius į Ukmergę.

Ukmergės „Versmės“  trasoje mūsų laukė staigmena. Sutikome draugus iš „SUBARU“  klubo. Pasirodo, jie tą dieną šioje trasoje treniravosi. Ir po to, kai jie lyg juokaudami, pasakė: „mes paruošėm jums trasą...“, man pasidarė truputį nejauku. Pamaniau, po jų „paruošimo“ ir po ralio dalyvių važiavimų,  kokio stovio turi būti trasa. Bet nieko, mano „kovinis“ bolidas trasą įveikė be didelio vargo. Tada pasukome link Vilniaus, kurį pasiekėme jau vėlai vakare.
Sekmadienio, trečiosios varžybų dienos rytą, dar laukė slalomo rungtis, kur ir paaiškėjo ralio „Aplink Lietuvą 2015“ nugalėtojai. 

T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“
T.Begansko nuotr./Ralis „Aplink Lietuvą 2015“

Tokio formato ralyje dalyvavau pirmą kartą. Renginys puikiai suplanuotas ir suorganizuotas. Didžiausią malonumą jaučiau tame, kad per tris dienas, teko išbandyti slalomo, greituminio slalomo, žvyro, kroso ir ralio-kroso trasas įvairiuose Lietuvos miestuose, ir kas svarbiausia, senukas „Žiguliukas“ nenuvylė, kantriai atlaikė visus išbandymus.

Čia mes, didelių vaikų klubo atstovai, pasisėmėme nemažai patirties bendraujant su veteranais, bei kitais dalyviais. Jei pasitaikys galimybė, tikrai žadame dalyvauti ir ateinančiais metais, prisijungti kviečiame visus vyrus ir ne tik kurie kažkadaise svajojo apie automobilių sportą, bet tam neturėjo galimybių, patikėkit, niekada ne vėlu pradėti gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius