-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš Europos autokroso čempionato lenktynes Vilkyčių trasą „inspektavo“ žurnalistai

Jau artėjantį šeštadienį Vilkyčių autosporto komplekse prasidės didžiausias metų autosporto renginys – Europos autokroso čempionato etapas. Lenktyniauti į Lietuvą atvyks greičiausi Europos autokroso lenktynininkai, kuriems pirštinę mes ir keletas greitų lietuvių, skelbiama organizatorių pranešime spaudai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „Press Rally“ organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Automobilių sporto klubo „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas sako, kad trasoje šiuo metu vyksta baigiamieji darbai. Už kelių dienų dalyvių parkas jau pradės pamažu pildytis, todėl iki to laiko reikia spėti viską atlikti.

Anot Kazimiero Gudžiūno, dalyvių lauks idealiai paruošta trasa, o žiūrovai galės mėgautis visapusišką patogumą bei trasos matomumą užtikrinančia infrastruktūra, maitinimo vietų gausa bei papildomomis atrakcijomis.

„Kol kas neturime laiko ilsėtis. Darbai trasoje vis dar verda. Aišku, didieji darbai jau padaryti ir liko tik smulkmenos. Šiuo metu vyksta starto takelio linijų dažymas, vykdomi kiti smulkūs darbai. Reikia atlikti šiokius tokius pakeitimus. Pastatėme bokštelį žurnalistams, kameroms, kad matytųsi paskutiniai posūkiai. Liko valymas, tvarkymas, plakatų, nuorodų kabinimas. Paskutinės dienos ir turi būti intensyvios, nes norime žiūrovus ir dalyvius sutikti maksimaliai gerai pasiruošę“, – kalbėjo Kazimieras Gudžiūnas.

„Press Rally“ organizatorių nuotr./Darbai Vilkyčių trasoje
„Press Rally“ organizatorių nuotr./Darbai Vilkyčių trasoje

Beje, likus savaitei iki Europos autokroso čempionato etapo, Vilkyčių trasoje buvo surengtos dar vienerios lenktynės. Trasos dangą išbandė gausus būrys žurnalistų, lenktyniavusių „Press Rally“ varžybose.

Nors žiniasklaidos atstovai lenktyniavo ne autokroso, o ralio kroso trasa, tačiau dalis konfigūracijos buvo ta pati, kuria artėjantį šeštadienį ir sekmadienį skries greičiausi Senojo žemyno autokroso lenktynininkai.

„Žurnalistai trasos nesugadino, važiavo puikiai, greitai ir be incidentų. Džiugu, kad galėjome čia priimti tokį renginį ir leisti žiniasklaidos atstovams patiems išbandyti mūsų trasos privalumus. Manau, kad kiekvienas norėtų keletą ratų pravažiuoti geriausioje šalies trasoje. Galima sakyti, kad žurnalistai buvo pirmieji, kurie išbandė Europos čempionato lenktynėms paruoštos trasos žvyrines atkarpas. Kalbėjau su dalyviais. Visiems labai patiko. Po šio greičio ruožo finišo buvo daug gerų emocijų“, – sakė Kazimieras Gudžiūnas.

„Press Rally“ organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
„Press Rally“ organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Šią savaitę Vilkyčius turėtų pasiekti dalyvių karavanas. Praėjusį savaitgalį Europos autokroso čempionato dalyviai varžėsi Latvijoje, Bauskės trasoje, todėl Kazimieras Gudžiūnas skaičiuoja, kad pirmieji sportininkai Vilkyčiuose savo šalių vėliavas pradės kelti ketvirtadienį.

Penktadienį dalyvių lauks administracinė ir techninė komisijos, o pirmieji važiavimai, kuriuos jau galės stebėti žiūrovai, įvyks šeštadienį. Finalinė varžybų diena – sekmadienis. Po atkaklių kovų trasoje vakarop paaiškės, kokių šalių himnai skambės Vilkyčių autosporto komplekse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius