Prieš Jonines į Smalininkus rinkosi visos kartingo žvaigždės

Birželio 21-22 dienomis Jurbarko rajone, Smalininkų kartodrome vyko jau trečio Lietuvos kartingo federacijos čempionato etapo lenktynės. Tai buvo paskutinės varžybos iš vadinamojo „Smalininkų ciklo“, na o kitos, ketvirto etapo varžybos vyks jau vaizdingame Trakų rajone įsikūrusiame Aukštadvario kartodrome.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Savaitgalį Smalininkų kartodrome važiavo ryškiausios Lietuvos kartingo žvaigždės garsinančios mūsų šalies vardą ir prestižinėse užsienio trasose. Žiūrovams Smalininkuose šypsojosi Europos čempionas Simas Juodviršis. Jis buvo grįžęs iš puikaus lenktynių savaitgalio Belgijos Genko trasoje kur sportininkas su galinga „KZ2“ technika konkurentus lenkė vieną po kito.

Į tribūnas susirinkę žiūrovai akimis lydėjo ir efektingai apipavidalinta technika skriejusį Paulių Paškevičių. Šis vyrukas taip pat važiavo pirmame Europos kartingo čempionato etape Belgijos Genko kartodrome. Trečias „sugrįžėlis” iš Belgijos – Titas Jurkonis. Pasivaikščioję po parką žiūrovai atkreipdavo dėmesį, kad Smalininkuose yra ir svečių iš užsienio – čia tradiciškai atvažiuoja rusų sportininkai iš Kaliningrado srities.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Intensyvi kova – visose klasėse

Sekmadienio lenktynės kova virė visų klasių važiavimuose – žiūrovai galėjo grožėtis gausybe lenkimų, būta ir incidentų. Jungtinės klasės finale triumfavo „Paske Racing“ pilotai Paulius Paškevičius ir Ignas Misevičius pilotavę „KZ2“ klasės kartingus, o trečias finišavo silpnesnį „DD2“ klasės kartingą vairavęs publikos numylėtinis Simas Juodviršis. Beje, prestižinės „KZ2“ klasės nugalėtojus apdovanojo “Teng Tools” atstovai.

„Open 125 Senior” klasėje triumfavo Evaldas Dzialtuvas, antrą vietą užėmė Jonas Dumčius, trečioji atiteko Ignui Gelžiniui. „Open 125 Junior“ klasėje pirmu tapo Rokas Baciuška. Po jo sekė Karolis Jovaiša Evgenij Fedorenko.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Tarp mažųjų sportininkų kova virė „Mini 60“ klasės važiavimuose. Čia pirmu tapo Sergey Gusarov, antras finišavo puikią kovą ir vis tobulėjantį važiavimą demonstravęs Silvesteris Aleksejevas, o trečioji atiteko Ignui Kaseliui.

Kitas Lietuvos kartingo federacijos organizuojamo Lietuvos čempionato etapas vyks rugpjūčio pradžioje Aukštadvario kartodrome. Tad po mėnesio pertraukos sirgti už savo mėgstamus sportininkus važiuosime į vaizdingą Trakų rajoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius